La reconquesta dels dinosaures valencians

Publishing date 11/04/2017

Camins de dinosaures és una proposta per a recórrer i donar a conéixer l’ampli i variat patrimoni paleontològic valencià
La reconquesta dels dinosaures valencians

Fa milions d’anys els dinosaures eren els amos del món. Les empremtes han quedat marcades al llarg de la Comunitat Valenciana, com a mostra este curiós vídeo. Per eixa raó s’ha posat en marxa la iniciativa Camins de dinosaures, una proposta per a recórrer el territori valencià i descobrir el variat i ampli patrimoni paleontològic. La ruta consta de trenta recursos didàctics dedicats a la paleontologia i repartits en diferents municipis. Endinsa’t en una era misteriosa i descobrix els rèptils terribles del Juràssic i el Cretàcic valencià.

Alcoi, Rojales, Elx, Guardamar del Segura, Agost, Millares, Alpuente, Chera, Enguera, Requena, València, Bejís, el Forcall, Cinctorres, Onda, Morella, Ribesalbes, Portell, Sant Mateu són les localitats on podràs trobar les pistes per a aprofundir en la vida dels rèptils que dominaven el món fins que fa 65 milions d’anys un asteroide els va eradicar de la faç de la Terra.

A la Comunitat Valenciana es coneixen actualment més de deu jaciments amb icnites (empremtes de xafades) de dinosaure. Tots han sigut declarats com a béns d’interés cultural i hi ha diferents instal·lacions per a facilitar l’accés i la fruïció dels turistes. A més, són dignes de visitar els museus d’Alpuente i Morella on s’exhibixen esquelets i ossos de dinosaures ben grans, així com el Museu de Ciències Naturals de València, on hi ha l’holotip del sauròpode Losillasaurus giganteus, material de l’estegosaure Dacentrurus armatus i una rèplica d’un Allosaurus fragilis.

Altres dades: Ademuz

Valora i compartix