Pomes del Racó d'Ademuz, esperiega de les hespèrides

Publishing date 2/12/2013

El Racó d'Ademús celebra este cap de setmana la festa de la poma esperiega. Una dolça varietat protagonista de contes i llegendes, que estos dies es convertix en el centre d'unes festes en què es pot tapejar, caminar, concursar i, sobretot... degustar.
Pomes del Racó d'Ademuz, esperiega de les hespèrides

Zeus va regalar a Hera unes pomeres amb fruits d'or que es van plantar en un llunyà racó d'occident, qui sap si en el d'Ademuz. Estes pomes màgiques, daurades, amb tints rogencs pel contagi del sol quan es posa, proporcionaven la immortalitat. Hera va deixar a cura de les nimfes hespèrides tan preat tresor i d'elles va rebre el seu nom. Llegendes a banda, la veritat és que al Racó d'Ademús es cultiva l'esperiega, una varietat única de gran vigor amb aroma i dolçor inconfusible.

La característica més peculiar d'esta fruita és la coneguda poma gelada, fruit d'un procés de cristal•lització del sucre que dóna un aspecte de poma de gel. Estes són les pomes més dolces i ideals per a rebosteria i altres usos culinaris.

Les festes al voltant de la poma, que se celebren enguany per primera vegada, són entre el 6 i el 8 de desembre. Taules redones, rutes de tapeig, contacontes, tallers, concursos de rebosteria d'esperiega, tastaments, mercat ambulant, cercaviles i degustacions, componen una programació que gira exclusivament al voltant de la poma esperiega.

 

 

www.ademuz.es

Altres dades: Ademuz

Valora i compartix