Alacant inicia oficialment el Nadal

Publishing date 29/11/2017

El Pessebre de Benigembla, la Casa de Santa Claus a Alacant o Alcoi, Ciutat del Nadal són algunes de les propostes més immediates que donen el tret d'eixida al Nadal a la Comunitat Valenciana.
Alacant inicia oficialment el Nadal

Ja quasi estem en Nadal però en alguns municipis i ciutats de la Comunitat Valenciana les activitats per a celebrar estes festes donen començament en els pròxims dies així que ens hem proposat detallar les més destacades en la província d'Alacant.

Comencem per la Casa de Santa Claus d'Alacant que obri de nou les seues portes el pròxim 6 de desembre i que estarà oberta fins al 25 de desembre perquè grans i xicotets visiten a Santa Claus en la seua confortable casa i gaudisquen amb les activitats que els elfs han preparat.

La Casa de Santa Claus es troba en el Parc de l’Ereta. Es tracta d'una caseta visitable, adaptada i animada, a la qual durant estes entranyables festes, els xiquets poden acudir a demanar els seus desitjos al propi Santa Claus. Al costat d'ella es troba el Pou dels Desitjos que rep les cartes amb milers d'il·lusions en elles. Demana el teu i no oblides fer-te una foto!

Alcoi Ciutat del Nadal. Un any més podrem assistir a visites guiades, tallers infantils, la Fireta del Nadal, exposicions de pessebres i programació de les pastoretes, "dia de la burreta", visita al Campament Reial i com no, la Cavalcada dels Reis Mags, declarada d'Interés Turístic Internacional per la seua màgia i bellesa. És una de les més antigues d'Espanya. Però sens dubte el que dóna començament al Nadal a Alcoi és l'inici de les representacions del Belén de Tirisiti, declarat Bé d'Interés Cultural. Esta mostra singular del teatre popular de marionetes de vareta ha conservat el sabor popular del seu argument incorporant escenes que barregen aspectes costumistes de l'Alcoi d'antany.

El Casal de Nadal és un espai on reviure el màgic espectacle amb el qual Alcoi celebra l'arribada del Nadal. Consulta el programa d'activitats amb especial atenció als tallers infantils on els xiquets aprendran a fer arbrets per a penjar en l'arbre nadalenc, campanes pintades, figurites del Belén i de la Cavalcada dels Reis d’Orient, estels, àngels i un muntó de coses més. 

I finalment, enguany s'organitza a Benigembla una Fira de Nadal molt artesanal. Tots els llocs són d'autèntics artesans i compta amb un Pessebre Vivent en el qual María i José no són actors, són artesans de veres. Els dies 8, 9 i 10 de desembre el poble mereix una visita per a la gent que està buscant regals fets a mà per a les pròximes festes de Nadal i Reis. Els veïns contribueixen a la fira amb una taverna, parades de decoracions nadalenques i dolces i una exposició d'art i artesania.


A què t'apuntes?

Altres dades: Alacant/Alicante

Valora i compartix