Blancaneu complix 75 anys a Alacant i seguix tan jove…

Publishing date 23/12/2013

Alacant està de celebració, l'aniversari de Blancaneu arriba a les Cigarrerres per a festejar l'aniversari. Tres particulars versions artístiques de la història de la princesa i la poma enverinada conformen una mostra, que sota el títol Blancaneu complix 75 anys, es pot disfrutar a Alacant fins al proper 5 de gener. Blancaneu celebra, ni més ni menys que 75 anys, i seguix tan guapa i tan jove.
Blancaneu complix 75 anys a Alacant i seguix tan jove…

Un videojoc, el personatge real de Blancaneu i la invitació a l'espectador a mossegar la poma, són les versions del conte d'Inés Parcero, Cecilia Segura i Marta Pina, l'any en què Blancaneu complix 75 anys.

 

Instal•lacions, fotografies, collages, pantalles, disseny…. i una cistella de pomes, componen l'exposició Blancaneu complix 75 anys. La mostra s'ha muntat amb les obres guanyadores del Projecte 3 CMCV. El Consorci de Museus va invitar artistes jóvens a realitzar treballs creatius a partir del popular conte de fades i de l'aniversari de la pel•lícula de Walt Disney sobre el mateix relat: Blancane  i els set nans. Inés Parcero (Mossegant una poma), Marta Pina (Blancaneu vs Margarethe) i Cecilia Segura (Snowy invaders). Són les tres guanyadores de la primera edició del Projecte 3 CMCV.

 

En Mossegant la poma d'Inés Parcero, l'espectador provoca l'inici d'una narració visual en l'agafar una poma d'una cistella exposada en la sala que se seguix en una pantalla (l'espill màgic). Es tracta d'una obra audiovisual interactiva en la que l'espectador pot jugar amb moments de malson del film.

Marta Pina planteja el seu compendi Blancanieves versus Margarethe, amb el que dóna vida a un fotògraf, un personatge imaginari que hauria trobat imatges antigues i un arxiu que podrien demostrar que la jove heroïna del conte clàssic va poder existir. Utilitza imatges i tècniques de collage per a traçar el seu relat.

 

Finalment Cecilia Segura, la tercera guanyadora del concurs, presenta la seua obra Snowy invaders, inspirat en el videojoc Space invaders, el “matamarcianets” inventat per T. Nishikado en 1978. Amb este projecte es pretén transformar el conte en un fenomen tecnològic. A més de la pantalla amb el "matananets", la proposta de Segura integra a uns tapissos de llana.

 

El Projecte 3 CMCV és un programa d'ajudes creat pel Consorci de Museus per a la promoció i difusió d'artistes emergents nascuts o residents a la Comunitat Valenciana. Una iniciativa que constituïx una ferma aposta pel foment de l'art contemporani més innovador.

 

 

www.cigarreras.es

Altres dades: Alacant/Alicante

Valora i compartix