Eberhard Schlotter en la Llotja d'Alacant

Publishing date 10/02/2014

El pintor i gravador Eberhard Schlotter, establit a Altea des de fa mig segle, mostra en la sala d'exposicions de la Llotja del Peix d'Alacant seixanta de les seues obres dels últims 20 anys. Vine de pressa, estarà fins al 16 de febrer.
Eberhard Schlotter en la Llotja d'Alacant

L'artista d'origen alemany Eberhard Schlotter, 93 anys, instal•lat en la província des de 1956, penja en la sala Llotja del Peix d'Alacant unes seixanta obres, que integren una selecció amb el millor de la seua creació de les últimes dos dècades sota el títol Eberhard Schlotter, el trasfondo de su obra reciente. Els seus olis característics, realitzats amb una tècnica pròpia en què afig arena al llenç, a més d'aquarel•les, dibuixos i gravats, són les obres que integren l'exposició.

A pesar de la seua avançada edat, Schlotter continua treballant en el seu estudi d'Altea, segons explica la seua filla Sibylle. Ací escriu textos, pinta i continua sorprenent-se amb els paisatges i la llum de les terres d'Alacant.

L'obra de Schlotter és coneguda internacionalment, en especial per la seua mestria en els gravats.  Els treballs que acosta al públic en la sala de la Llotja estan dividits en dos parts. La primera conté temes d'Alacant i província, on recopila personatges i paisatges. I la segona abraça una selecció de treballs realitzats durant un viatge a Perú, on es va desplaçar anys arrere per a intentar superar la defunció de la seua esposa.

A més, cal recordar que Schlotter és autor dels 160 gravats realitzats en aiguafort de color per a il•lustrar el Quixot, de Cervantes, en col•laboració amb el Premi Nobel de Literatura Camilo José Cela, que es va fer càrrec dels textos.

 

 

www.alicante.es

Altres dades: Alacant/Alicante

Valora i compartix