Les festes de Sant Joan encenen la Comunitat Valenciana

Publishing date 17/06/2019

Dóna la benvinguda a l'estiu amb una experiència màgica. Castelló, València i, especialment, la província d'Alacant amb les reconegudes Fogueres de Sant Joan, tenen preparada per a tu una de les festes més especials de l'any.
Les festes de Sant Joan encenen la Comunitat Valenciana

La llum envaeix Alacant amb el color de la seua tradició més estiuenca, les Fogueres de Sant Joan. L'esdeveniment, declarat Festa d'Interés Turístic Internacional, celebra el solstici d'estiu amb la riquesa de l'art i el foc, amb les conegudes mascletaes, amb l'espectacular Palmera, amb música i, especialment, amb molta diversió. Deixa't seduir per la màgia de les Fogueres!

 

Les flames que il·luminen la província alacantina amb motiu de Sant Joan no procedeixen d'una foguera qualsevol. L'art i color dels ninots, figures elaborades amb cartró i fusta, són els responsables d'encendre els carrers alacantins la nit del 24 de juny. La ciutat ha gaudit d'esplendor des de la seua Plantà, que té lloc el 20 de juny a la nit, on es menja la tradicional coca amb tonyina i bacores.

 

T'agrada la pólvora? Perquè has de saber que a Alacant, de mascletaes, n’hi ha moltes, i com no, la Palmera. Gaudeix amb la bellesa del seu llançament des del Castell de Santa Bàrbara, amb el qual dóna començament la Cremà. I mentre les fogueres cremen té lloc la tradicional Banyà, en la qual els assistents aprofiten l'aigua dels bombers per a banyar-se i refrescar-se.

 

Milers de persones triaran la Comunitat Valenciana per a gaudir del pont de Sant Joan. Si  bé la gran festa que s'allarga durant dies a Alacant és una de les destinacions favorites, nombrosos pobles d'interior i costa celebren aquesta festivitat, també, amb molta música i voluntat de deixar arrere el que ja no es vol per saludar a l'estiu.


Per cert, les grans fogueres de Sant Joan no es limiten a Alacant sinó que van més enllà. D'aquesta manera, les platges de Las Arenas, Malvarrosa i La Patacona, a València, i el Grau de Castelló comptaran amb la seua pròpia celebració de Sant Joan. Les seues costes reben la vitalitat de centenars de persones celebrant l'arribada de l'estiu, de les flames cremant tot el vell per a endinsar-se renovat en l'etapa que arriba i, tot això, envoltats de música i un gran ambient. L'arribada de l'estiu és un moment molt bonic. On li donaràs tu la benvinguda?

Altres dades: Alacant/Alicante

Valora i compartix