Descobrint Albocàsser: temps d'ametlers en flor

Publishing date 14/10/2018

Els ametlers envolten la localitat d'Albocàsser, que ha fet d'aquest cultiu la seua principal font d'ingressos al mateix temps que aconsegueix uns increïbles paisatges cada vegada que aquests arbres floreixen.
Descobrint Albocàsser: temps d'ametlers en flor

A Albocàsser han sabut aprofitar al màxim els ametlers que poblen la major part del seu territori. Gràcies a ells obtenen la seua principal font d'ingressos: l'ametla. Aquest municipi, capital de la comarca de l'Alt Maestrat, compta amb dos empreses i amb una cooperativa que es dediquen al cultiu i a l'explotació d'aquest fruit. 

 

Els ametlers aconsegueixen crear un paisatge únic que es repeteix cada any. Entre finals de l'hivern i començaments de la primavera es produeix la màgia i els ametlers en flor que envolten el municipi es converteixen en un espectacle digne d'admirar. 

 

La gastronomia també està estretament relacionada amb l'ametla. Amb ella elaboren des de confitura fins a llet d'ametles passant per oli i, com no podia ser d'una altra manera, per delicioses postres com les ametles ronyoses, fetes amb ametles, sucre i aigua, i la famosa coca celestial. Has de provar-los!

 

En la teua visita a Albocàsser no pots deixar d'acostar-te fins al Barranc de la Valltorta. Ací es troba un dels conjunts d'Art Rupestre Llevantí més importants de la Comunitat Valenciana i que és Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. L’Ermitori Hostatgeria de Sant Pau, amb uns interessants frescs barrocs realitzats pels germans Guilló, és un altre dels monuments a conéixer i lloc de pas de la ruta xacobea de Castelló.

Altres dades: Albocàsser

Valora i compartix