Alcalà de Xivert celebra la seua Fira de la Tomaca de Penjar

Publishing date 7/10/2018

La sisena edició de la “Fira de la Tomaca de Penjar” tindrà lloc els dies 13 i 14 d'octubre a Alcalà de Xivert amb un programa d'activitats per a tots els públics.
Alcalà de Xivert celebra la seua Fira de la Tomaca de Penjar

La “Fira de la Tomaca de Penjar” vol posar en valor aquest producte natural que està reconegut amb la Marca de Qualitat de la Comunitat Valenciana. És una varietat de tomaca que es conrea en el municipi d'Alcalà de Xivert des de fa més d'un segle. Compta amb un sabor especial i té llarga conservació, la qual cosa el converteix en un producte únic en el mercat. 

 

Per a donar a conéixer la “Tomaca de Penjar” se celebrarà la sisena edició d'aquesta fira els dies 13 i 14 d'octubre. Durant el cap de setmana, diversos productors exposaran les seues tomaques a locals i visitants. Es podran provar tant al natural com elaborades de diverses maneres i també hi haurà diferents parades d'altres delícies de la zona i d'artesania local.

 

En la Fira de la “Tomaca de Penjar” no faltaran tastos, tallers i showcookings perquè tots puguen descobrir els encants d'aquest manjar. Diversos cuiners ensenyaran als presents increïbles formes de traure-li partit a aquesta deliciosa varietat de tomaca. 

Alcalà de Xivert pertany a la comarca del Baix Maestrat. Amb un peu en el mar i un altre en la muntanya, ofereix un muntó d'activitats durant tot l'any. Busseja en els seus fons marins, navega per la seua costa i fes una ruta de senderisme o de BTT per la Serra d’Irta. Després, una paradeta en el Castell de Xivert i una altra en les precioses platges del nucli d’Alcossebre.

Valora i compartix