Alcoi celebra les seues festes de Moros i Cristians

Publishing date 22/04/2013

Entre el 20 i el 23 d'abril els carrers i places d'Alcoi es converteixen en un increïble i alegre camp de batalla. Les Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi transformen aquesta ciutat, infestada d'edificis modernistes, en una desfilada contínua de bandes de música, comparses i ostentacions. T'ho vas a perdre?  
Alcoi celebra les seues festes de Moros i Cristians

Alcoi és una ciutat amb un ric patrimoni cultural que aposta clarament i decididament per consolidar-se com un referent turístic. Per això cal aprofitar aquesta setmana per a visitar-la, ja que se celebren, del 20 al 23 les seues Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi, per a descobrir tots els encants festius i arquitectònics que guarda aquesta ciutat.

En la celebració de les Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi, les filaes o agrupacions festeres van conquistant el cor de veïns i visitants,  apoderant-se, per un curt interval de temps, de la capital de l'Alcoià. D'aquesta manera, el visitant pot gaudir d'una ciutat totalment ambientada i entre batalles de moros i cristians.

Esprem les hores d'espera entre acte i acte per a gaudir dels edificis modernistes alcoians. Alguns exemples en són la Casa del Pavo, el Conservatori de Música i Dansa Juan Cantó i l'antic Parc de Bombers. A més, et proposem que contemples la majestuositat dels Ponts de Maria Cristina, Sant Roc o la Petxina perquè s'han convertit, amb el pas dels anys, en elements identificatius de la ciutat i en tot un símbol per als alcoians.

 

Pel que fa als paratges naturals, adquireix una rellevància especial el Parc Natural del Carrascar de la Font Roja, on es troba el santuari de la Mare de Déu dels Lliris. També et pots apropar al Parc Natural de la Serra Mariola, una àrea protegida que es caracteritza per la quantitat d'herbes aromàtiques i medicinals que allí poden trobar-se.

Les filaes o agrupacions festeres van anunciar diumenge passat l'inici d'aquestes festes, declarades d'Interés Turístic Internacional, amb les seues espectaculars desfilades. La jornada del 22 està íntegrament dedicada a Sant Jordi i se celebra a través de la Processó de la Relíquia, acte religiós que reuneix als principals protagonistes de les Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi. I el 23 d'abril, Dia de l'Alardo o la Batalla, desfilaran les ambaixades pels principals carrers de la ciutat.

I si t'has quedat amb ganes de més, a Banyeres de Mariola (Alacant) també se celebren les Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi entre el 22 i el 25 d'abril, unes celebracions declarades d'Interés Turístic Nacional.

 

  Més Informació: TOURIST INFO ALCOI   Plaça d'Espanya, 14 Tel: 965537155 Fax: 965537153 Correu electrònic: alcoi@touristinfo.net  

Altres dades: Alcoi

Valora i compartix