Com el cava i el torró, Tirisiti torna a Alcoi per Nadal

Publishing date 16/12/2013

Arriba el Nadal i amb ell el cava, el torró i Tirisiti, que torna a Alcoi com a protagonista del seu betlem, un teatre costumista de titelles articulats amb vareta que es representa en la ciutat des de fa més d'un segle. El Betlem de Tirisiti, ambientat en un imaginari Alcoi de fa vint-i-un segles, és participatiu, musical i molt divertit.
Com el cava i el torró, Tirisiti torna a Alcoi per Nadal

El Teatre Principal d'Alcoi acull, del 21 de desembre al 5 de gener, les aventures i desventures d'un entranyable personatge alcoià de nom Tirisiti. Este betlem de titelles és hereu d'una llarga tradició mediterrània i va començar a representar-se a Alcoi a principis del passat segle XX, quan el constructor de betlems José Esteve unifica els tres representacions del naixement de Jesús existents en la ciutat des de 1870 i centra en el personatge de Tirisiti l'espectacle.

 

El text que s'utilitza és fidel als continguts originals transmesos de generació en generació i una de les seues característiques és el bilingüisme, ja que utilitza el castellà per a les escenes de contingut religiós de la primera part i el valencià per a les seqüències profanes de la segona.

 

Vine este Nadal a divertir-te a Alcoi amb Tirisiti, segur que no et defraudarà.

 

www.betlemdetirisiti.com

Altres dades: Alcoi

Valora i compartix