Les Calderes d'Almassora, què bones!

Publishing date 19/05/2014

Arròs, pollastre, costelles, alls, safrà… Així es cuinen les Calderes, guisat amb què se socorria abans els més necessitats. Hui, les Calderes convertides en celebració, fan les delícies d’aquells que enaltixen les festes de Santa Quitèria d’Almassora.
Les Calderes d'Almassora, què bones!

Almassora  està de festa i es nota. I en el marc d'estes celebracions tenen lloc les Calderes, un dia festiu dedicat a Santa Quitèria i en el que es repartix un guisat d'arròs que, seguint la tradició, es cuina en vint-i-dos calderes de coure. Les Calderes tenen el seu origen en un repartiment solidari d'aliments als més necessitats el dia de la festa major del poble, i representen i identifiquen l'esperit almassorí.

 

El 22 de maig, dia de lesCalderes, desenes de veïns es congregaran a migdia en la plaça Pere Cornell per a col·locar les vint-i-dos calderes. A estes, se sumaran una altra trentena cuinades en el magatzem municipal des de primera hora del matí. Després de la benedicció de lesCalderes comença el repartiment d'unes huit mil cassoles amb el menjar. No t’ho penses, cal provar-ho!

Altres dades: Almassora

Valora i compartix