Els Moros i Cristians prenen Altea

Publishing date 18/09/2013

Altea és l'escenari aquest cap de setmana de les tradicionals festes de Moros i Cristians. Les entrades mora i cristiana, les ambaixades i els cercaviles marcaran aquests dies el ritme de la vida alteana. Focs artificials, música i alegria recorren, com un reguer de pólvora, fins als racons més amagats de la vila blanca.

 

 

Els Moros i Cristians prenen Altea

 

Setembre és, per excel·lència, el mes més festiu d'Altea. El sopar de germandat de les penyes, la invitació dels càrrecs festers, i la presentació donen pas a la setmana gran de les festes. I és aquest cap de setmana quan Altea es vist amb les seues millors gales per a celebrar les festes de Moros i Cristians, en honor a Sant Blai, i les patronals  dedicades al Santíssim Crist del Sagrari.

 

El divendres, un volteig de campanes i el tir de morters anuncien l'inici dels actes festers. Moment després del qual se succeeixen les activitats festives com l'Entrà de la Murta, la desfilada de bandes de música, la imposició de banderoles i el pregó que finalitza amb el tradicional crit d'Avant la festa! I Visca la festa!

 

 

 

El dissabte després de l'ambaixada mora, l'alardo i la rendició cristiana tindrà lloc l'espectacular entrada cristiana. El diumenge els actes se centren en les activitats patronals com la missa en honor al Santíssim Crist del Sagrari i la solemne processó en què participen càrrecs festers i penyes. El dilluns, després de l'ambaixada mora, l'alardo i la rendició mora, se celebrarà l'entrada mora. El dimarts, un alegre cercaviles matinal és un dels últims actes de les festes alteanes.

 

A partir del dimecres, els últims aletejos festius són gastronòmics amb la celebració de la primera edició de la Ruta de la Tapa Festera en la qual participen 22 bars i restaurants alteans, teatrals amb la representació de Viva mi padre de Lina Morgan i artesans amb el recuperat mercat del Porrat de Sant Miquel o Porrataltea.

 

www.santblai.es

 

 

Altres dades: Altea

Valora i compartix