Assaboreix Fivatruf, el I festival gastronòmic de la Tòfona a Andilla

Publishing date 11/01/2018

La tòfona negra d'hivern, un dels productes estrella de la gastronomia de l'interior de la província de València, és la protagonista de Fivatruf, la primera Fira Valenciana de la Tòfona que se celebra a Andilla (València) els dies 20 i 21 de gener.
Assaboreix Fivatruf, el I festival gastronòmic de la Tòfona a Andilla

En esta primera edició, els expositors i amants d'este producte podran conéixer de prop la tradició d'este fong, els seus usos i aplicacions. I per descomptat, provar les millors receptes amb la tòfona negra com a principal ingredient.


Com a aperitiu per a promocionar la cita gastronòmica, el 15 de gener es convoca el I Concurs Gastronòmic Valencià de la Tòfona a València. I durant la mostra Fivatruf les empreses de la comarca oferiran tastos i tallers, hi haurà monitors especialitzats que organitzaran activitats i tallers educatius per a xiquets amb la temàtica de la tòfona així com visites guiades per a grups, a llocs emblemàtics i paratges destacats d'Andilla.


La tòfona negra d'hivern (Tuber Melanosporum) és un producte culinari molt desitjat que té en esta localitat de la comarca valenciana de Los Serranos i rodalies una de les terres més aptes per al seu cultiu. 


Els objectius que persegueix esta Fira són, d'una banda, dinamitzar el sector agroalimentari i crear una oferta de turisme de qualitat per a contribuir a crear una economia al voltant del turisme i la micologia de la tòfona, i per una altra donar a conéixer Andilla i els seus recursos turístics, culturals i patrimonials.

Altres dades: Andilla

Valora i compartix