Aiora, dolça com la mel

Publishing date 7/10/2013

Aiora serà aquest cap de setmana un poc més dolça mercé al seu tradicional Tall de la Mel. Entre l'11 i el 13 d'octubre, aquest municipi de la Vall d'Aiora-Cofrents rendeix homenatge a l'apicultura i als apicultors i permet veure en directe, a través d'una gran urna, com és un rusc per dins i com es realitza l'extracció de la mel. Si véns a Aiora aquest cap de setmana, viuràs una experiència dolça i deliciosa.

Aiora, dolça com la mel

En els albors del segle XXI, Aiora va recuperar i va fer popular una tradició ancestral: el primer Tall de la Mel. I encara que l'extracció de mel en l'àgora és l'acte estrela, no cal oblidar que la fira permet adquirir i degustar una infinitat de vins i plats típics de la comarca com embotits, formatges, gaspatxos, gachamigas i dolços.

També es pot participar en multitud d'actes d'oci, culturals i esportius com les visites guiades al Poblat Iber del Castellar de Meca, a l'Abric de Tortosillas, a l'ermita de Santa Llúcia, a l'església de la Mare de Déu de l'Assumpció i al castell; concerts de coral, violí, guitarra i altres de música alternativa; exhibició i vol d'aus rapaços i participar en concursos d'elaboració de plats elaborats amb mel.

 

Entre les activitats esportives destaca la Cursa Popular d'Aiora, que enguany celebra la seua vint-i-quatrena edició i la prova reina de la qual és un recorregut de set mil cinc-cents metres. Aquesta cursa està inscrita dins del VI Circuit de Curses Populars de les comarques de la Costera, la Canal i la Vall d'Aiora. Per a aquesta prova cal inscriure's en la web www.circuitlacostera.org.

 

www.ayora.es/turismo

Altres dades: Ayora

Valora i compartix