Ayora, El Primer Tall de la Mel

Publishing date 4/10/2017

Amants de la mel, ha arribat el moment. El primer tall de la mel d'Ayora se celebrarà de l'11 al 15 d'octubre. Una fira que és un esdeveniment apícola, gastronòmic, turístic i cultural, que té com a fil conductor la mel, producte per excel·lència del municipi valorat per la seua qualitat.
Ayora, El Primer Tall de la Mel

Ja van dèsset edicions de la fira “El Primer Tall de la Mel” d'Ayora i ara vas a veure per què és un pla de primera. La fira s'estructura en diferents àrees: apícola, gastronòmica, zona infantil, zona d'artesania, zona comercial i carrerons decorats. Així que els amants de la mel podran delectar-se en la zona apícola on productors locals de mel posaran a la seua disposició totes les varietats existents de mel així com productes derivats de la mateixa: pròpolis, gelea reial, dolços, cosmètica, etc. 

La fira té altres atractius. Un d'ells és la gran urna de cristall amb ruscs en el seu interior on els apicultors entraran i reproduiran el seu treball des que s'instal·la el rusc fins al moment d'extracció de la mel, que després donaran a degustar al públic. Més plans: exhibició de vol d'aus rapinyaires, concurs de mels i plats elaborats amb mel, actuacions musicals i activitats didàctiques per als més xicotets. Ah, no et pots perdre les diverses demostracions en viu del Tall de la Mel que es realitzen tots els dies. 

A Ayora podrem degustar els productes típics de la zona i comarca, realitzar una de les visites guiades als Béns d'Interés Cultural de la població com l'Església Nuestra Señora de la Asunción o el Castell, i endinsar-nos en la naturalesa a la recerca de les pintures rupestres del Abrigo de Tortosilla, Patrimoni de la Humanitat, i el poblat íber de Castellar de Meca. 

Altres dades: Ayora

Valora i compartix