La Festa de la Carxofa de Benicarló, 25 anys a prova de paladars exigents

Publishing date 4/01/2018

Veterana en la seua edat, deliciosa en el seu producte estrella. La Festa de la Carxofa de Benicarló se celebra de 12 al 28 de gener per a homenatjar este producte de característiques úniques.
La Festa de la Carxofa de Benicarló, 25 anys a prova de paladars exigents

La Festa de la Carxofa de Benicarló torna un any més per a posar en valor un producte amb Denominació d'Origen i d'excel·lent qualitat. Del 12 al 28 de gener la carxofa és la protagonista d'una festa que suposa una demostració gastronòmica a càrrec dels restaurants de la ciutat, que despleguen tot el seu art per a mostrar les diferents maneres de cuinar este deliciós producte del Maestrat. 


Les activitats que giren entorn a la festa són moltes. Les Jornataciós del Pinxo de la Carxofa, volta a peu pels Aljubs, presentació d'oli maridat amb carxofa, tallers de cuina i esdeveniments tan originals com l’Arte&Choque Festival. Un maridatge perfecte de música negra i carxofa de Benicarló, per als joves i no tan joves. Es tracta d'un festival dedicat als ritmes d'arrel afroamericana i del Carib. Ska, rocksteady, reggae, soul, rhythm and blues... i l'actuació musical de The Gramophone Allstars Big Band i Gravity Sound System.


Però sense dubte, un dels moments més espectaculars és la tradicional torrà popular de carxofes, que es preparen a la brasa i s'ofereixen entre tots els assistents. L'espera mereix la pena!


Durant les setmanes següents a la festa, se celebren les Jornataciós Gastronòmiques de la Carxofa. Segueix la ruta pels restaurants i descobreix els seus menús elaborats a base d'esta hortalissa.

Si esteu pensant en una escapada gastronòmica, Benicarló és la vostra destinació. Una ciutat marinera tradicional, amb tranquil·les platges i cales, un port cultural amb interessants propostes i amb una gastronomia que sap a mar i horta.

Altres dades: Benicarló

Valora i compartix