Moros i Cristians a Bocairent, Vitol al patró Sant Blai! Visca la festa!

Publishing date 27/01/2014

Bocairent es vist amb les seues millors gales per a celebrar les festes de moros i cristians en honor al seu patró, Sant Blai. Estes festes, que se celebren de l'1 al 5 de febrer, són part consubstancial del poble i en elles es resumix la seua vida, història i costums. Durant cinc dies, els preciosos carrers de Bocairent es transfiguren gràcies a la música, la pólvora, les desfilades i, sobretot, l'alegria. Visca la festa! Vitol al patró Sant Blai!
Moros i Cristians a Bocairent, Vitol al patró Sant Blai! Visca la festa!

Tot comença el dia 1 de febrer a la vesprada, quan es reunixen les bandes de música i representants de totes les comparses per a realitzar la cercavila que rememora la proclamació de Sant Blai com a patró del municipi. I a la nit desfilada, on la càlida manta bocairentina és la principal protagonista.

El dia 2 se celebra l'entrada de moros  i cristians, comença primer amb la desfilada cristiana i finalitza amb la mora. El dia 3 és el dia del patró Sant Blai, amb la seua corresponent processó, un dels actes més emotius de la festa, on té lloc el tradicional Vitol al patró Sant Blai a l'entrada de la plaça de l'Ajuntament que no deixa indiferent els visitants.

El 4 és el dia de les ambaixades i batalles entre els dos bans, que inclouen el tir d’arcabussos. I acaben les festes el dia 5, jornada dedicada al Sant Crist que té una ermita sota la seua advocació situada en la part alta d'una muntanya, on pugen festers i bandes de música per a celebrar la despulla del moro.

 

 

www.bocairent.es

Altres dades: Bocairent

Valora i compartix