El Maestrat, una ruta entre oliveres mil•lenàries

Publishing date 23/12/2013

De tot el que al Mediterrani cal agrair als antics romans destaca un arbre tan bell com longeu: l'olivera. El proper dia 29 de desembre, la proposta és recórrer la ruta d'oliveres mil•lenàries del Maestrat. Una experiència inoblidable.
El Maestrat, una ruta entre oliveres mil•lenàries

Itirenantur proposa un recorregut per les oliveres mil•lenàries del Maestrat, la comarca castellonenca on es troba la major densitat d'exemplars que superen els dos mil anys d'edat. En particular, els municipis de Canet lo Roig, la Jana i Traiguera tenen les majors quantitats d'estos mil•lenaris monuments vivents.

 

El recorregut comença a Canet lo Roig i des del primer moment, els monitors  descriuen les característiques més interessants de la cultura i del paisatge autòctons. La ruta s'endinsa en els camps per a observar, abraçar directament i sentir i escoltar el batec de les mil•lànàries oliveres.

 

  Quasi al final d'esta senzilla i plana ruta, en l'ermita de Santa Isabel, es degusta un particular àgape autòcton i es pot descobrir la Sénia de Marimón. La ruta es dirigix des de Canet lo Roig a Traiguera, l'antiga Thiar Julia romana, on es mostrarà l'olivera més vella del poble.

 

  Abans de menjar, en el restaurant la Casa dels capellans distints productors d'oli oferixen una degustació del mil•lenari or líquid. I, opcionalment, es podrà degustar un menú en el mateix restaurant de receptes tradicionals acabades de recuperar. Després del menjar, de la mà d'un amic oliverer, es poden conéixer els amagatalls d'un dels monestirs més importants d'Espanya, el conjunt monumental del Reial Santuari de la Mare de Déu de la Font de la Salut. Simplement impressionant!

 

http://www.evadirte.com  

Altres dades: Canet Lo Roig

Valora i compartix