Oliveres mil•lenàries a Cervera del Maestre

Publishing date 20/07/2017

Hi ha arbres que impressionen i t'obliguen a parar. És el que ocorre amb les oliveres mil•lenàries i a Cervera del Maestre, part de la Taula del Sénia, hi ha una gran concentració d'exemplars que són el seu valuós patrimoni natural.
Oliveres mil•lenàries a Cervera del Maestre

Oliveres de 3,50 metres de perímetre de tronc a 1,30 metres del terra. Símbol de la identitat i patrimoni de localitats com Cervera del Maestre a Castelló. Si busques alguna cosa diferent, este és el teu pla. El pròxim dia 3 d’agost celebren una jornada dedicada a les oliveres mil·lenàries amb una visita al Centre d'Interpretació Molí de L’Oli, tast d'olis d'estos meravellosos exemplars i com a tancament, representació teatral amb l'olivera com a centre de l'escena.


El Molí de L’Oli, Bé d'Interés Cultural, és un restaurat complex industrial que es va utilitzar fins als anys vint del segle passat. Durant la visita podrem observar totes les fases del procés de producció de l'oli: terrasses per a l'assecat de les olives, sala de trituració o mòlta de les mateixes, sala de premses i sala de les gerres on es conservava el preuat líquid. En la sala de premses podrem veure una imponent peça de fusta del segle XVII de més de dotze metres de llarg i 4.000 quilos de pes. Per a acabar a Cervera del Maestre han preparat un tast d'olis d'oliveres mil·lenàries. Açò cal veure-ho i provar-ho! I a la nit, no et perdes l'obra de teatre ‘Olea’. Foc, dansa, música i poesia s'entrellacen en aquesta peça breu, intensa i emocionant.

Cervera del Maestre té molt que oferir-te. El seu emblemàtic castell inclou mites i llegendes, descobrix les seues deus i paratges naturals i assaborix la seua gastronomia. Que gaudisques de la jornada!

Altres dades: Cervera del Maestre

Valora i compartix