Alt Túria i la Vall del Cabriel, noves Reserves de la Biosfera

Publishing date 19/07/2019

La Comunitat Valenciana estrena dues noves Reserves de la Biosfera. La UNESCO protegeix l'Alt Túria i la Vall del Cabriel. Reconeixement que avala el patrimoni natural i l'incalculable valor paisatgístic de la nostra terra. Un paradís per als amants de la naturalesa.
Alt Túria i la Vall del Cabriel, noves Reserves de la Biosfera

L'Alt Túria i la Vall del Cabriel són escenaris ideals per a la pràctica d'esports i activitats a l'aire lliure: senderisme, cicloturisme, excursions a cavall, pesca esportiva i activitats aquàtiques com a canoa o ràfting. Un entorn únic per a gaudir al 100% de la teua aventura.

Què són les reserves de la biosfera? Zones compostes per ecosistemes terrestres, marins i costaners en els quals es fomenten solucions per a conciliar la conservació de la biodiversitat amb el seu ús sostenible, el desenvolupament econòmic, la investigació i l'educació. Actualment, Espanya és el primer país del món amb més nombre de Reserves de la Biosfera.

La Reserva de la Biosfera de l'Alt Túria (Comunitat Valenciana i Castilla La Mancha). Comprén huit municipis valencians: Aras de los Olmos, Benagéber, Casas Altas, Casas Bajas, Chelva, Titaguas i Tuéjar. 67.080 hectàrees que abasten una part del curs mitjà del riu Túria, una zona que es caracteritza per la diversitat dels seus sòls i vegetació, així com per la calidesa i sequedat del seu clima estival. Predominen els pins, els roures i els ginebres. La seua fauna destaca per aus estepàries, llebres ibèriques, conills europeus, merles aquàtiques i gripaus parteros, així com dos espècies endèmiques de peixos d'aigua dolça, el barb cua-roig i el cacho mediterrani.

La Reserva de la Biosfera de la Vall del Cabriel (Comunitat Valenciana, Castilla La Mancha i Aragó). Inclou els quatre municipis valencians de Villagordo del Cabriel, Venta del Moro, Requena i Caudete de las Fuentes. Aquesta reserva està situada en la conca del riu Cabriel. Els seus 421.765,93 hectàrees es caracteritzen per la diversitat dels seus paisatges: muntanyes, formacions rocoses, llits fluvials, marenys i llacunes.

Altres dades: Comunitat Valenciana

Valora i compartix