Arbres monumentals de la Comunitat Valenciana

Publishing date 4/01/2019

El concurs Arbre Europeu de l'Any distingeix els arbres com un important patrimoni natural i cultural que hem d'apreciar i protegir. La Comunitat Valenciana ha aportat a aquesta candidatura arbres tan espectaculars com l'Om de Navajas, triat Arbre d'Espanya 2019; la palmera imperial d'Elx, el pi negral de La Yesa i la Garrofera de Foia Brell a Alacant.
Arbres monumentals de la Comunitat Valenciana

Un concurs per a distingir arbres la història dels quals connecte amb les persones del seu entorn i que suposa, com no, un atractiu turístic natural que recomanem conéixer en primera persona. Aquests han sigut els candidats a representar a Espanya en el concurs Arbre Europeu de l'Any.

 

Arbre d'Espanya 2019
L'Om centenari de Navajas (Castelló) representarà a Espanya en el concurs a nivell europeu “Tree of the Year 2019”. Amb 95.130 vots s'ha valorat un dels majors orgulls històrics del municipi de Navajas amb 382 anys i que presideix la Plaça de l'Olmo. La seua plantació va respondre a la necessitat d'afirmar i reforçar llaços entre els nous repobladors cristians després de l'expulsió dels moriscos. És un símbol d'unió.

Amb els seus 19 metres d'altura, aquest ulmus minor mill és parada obligatòria en la teua visita a Navajas, destinació turística de la comarca de l'Alt Palància a Castelló.Palmera imperial d'Elx, Alacant
Situada al Jardí de l'Hort del Cura a Elx, la palmera imperial compta amb 180 anys de vida i 15 metres d'altura. Es tracta d'una palmera singular pel fet que sobre un tronc normal, a una altura d'uns dos metres, li van nàixer set braços als seus costats, la qual cosa li donava una forma semblant a un canelobre. Aquest fet fa que des de fa anys siga una visita imprescindible per als turistes que visiten Elx. Clar exemple d'això va ser la visita de l'emperadriu Elisabeth de Baviera, Sissi, en 1894, després de la qual la majestuosa palmera va passar a dir-se Palmera Imperial.

La palmera imperial és l'arbre més volgut en el palmerar més gran d'Europa.Garrofera de Foia Brell, L'Alfàs del Pi, Alacant
800 anys de vida i un paper fonamental durant la postguerra. Aquesta impressionant garrofera va proporcionar una gran quantitat de garrofes, el seu fruit, que van servir per a alimentar a la població alfasina en una època on hi havia molta fam. La seua impressionant ombra va servir per a portar millor les altes temperatures i a l'hivern la seua llenya, de gran potència calorífica, va ajudar a calfar moltes llars.Pi del Sombrero de La Yesa, València
Pinus nigra, 6,5 metres d'altura i 300 anys. Es troba entre camps de cultiu de secà, per la qual cosa des del seu origen, els agricultors de La Yesa van veure una cosa especial en aquest arbre i van decidir salvar-lo del seu tala permetent-li créixer. El seu nom es deu a la peculiar forma de la seua copa que s'assimila a un barret, formant una coberta natural que ha sigut aprofitada com a protecció per persones i bestiar. Acosta't a la regió muntanyenca valenciana i segueix la ruta del Pi Sombrerero.

 

Descobreix els arbres monumentals de la Comunitat Valenciana!

Altres dades: Comunitat Valenciana

Valora i compartix