Art i festa a les Falles de València

Publishing date 8/03/2019

L'art, el foc, la sàtira i la celebració vesteixen els carrers de la Comunitat Valenciana per a acollir als milions de persones de tot el món que rebran la primavera amb la festa més esperada de l'any. Les famílies falleres i el poble valencià ho tenen tot llest per a reviure la seua tradició més emocionant. Contagia't de passió fallera del 15 al 19 de març!
Art i festa a les Falles de València

El moment per al qual els valencians han treballat intensament tot l'any arriba amb la promesa de tornar a convertir-se en una de les festes més importants, no sols per a la Comunitat Valenciana, sinó per als milions de persones de tot el món que han reservat la data per a unir-se a les Falles, festa declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

 

L’olor de la pólvora que en les últimes setmanes ha inundat els carrers de València, de Cullera, Sagunt, Xella i d'altres desenes de municipis valencians, deixa pas a la seua transformació en museu artístic urbà. A partir de la matinada del 15 de març, la Plantà dels ninots inaugura quatre emocionants dies de tradició i de festes que s'intensificaran amb l'Ofrena de les flors o la Nit del Foc, dos dels més multitudinaris actes de les Falles.

 

Desenes de municipis de Castelló i d’Alacant, on la festa també ha sigut reconeguda com a celebració d'Interés Turístic, se sumen a aquest moment de color, música, humor, i mascletaes de la província de València, que culmina el dia de Sant Josep. Així, en aquest 19 de març, el colorit que des de la Plantà ha imperat en València, Benicarló, Borriana, Alzira, Benaguasil, Cullera, Gandia, Sagunt, Sueca, Tavernes de la Valldigna, Torrent i Xàtiva i que ha viatjat a través del món mitjançant imatges, queda consumit pel foc. Això porta a la “regeneració”, l’objectiu real de la festa pagana de la qual procedeixen les Falles i que s’ha de viure en persona, com a mínim, una vegada en la vida. Des d’on les gaudiràs, tu?

Altres dades: Comunitat Valenciana

Valora i compartix