Carnestoltes, Carnestoltes… en la Comunitat Valenciana

Publishing date 25/01/2019

Sense dubte els Carnestoltes són una de les festes més esperades de l'any i de les més coloristes de la Comunitat Valenciana. Concretament en la costa alacantina destaquen per multitudinaris els Carnestoltes de Torrevieja, Calp i Pego.
Carnestoltes, Carnestoltes… en la Comunitat Valenciana

La Costa Blanca es bolca aquests dies a celebrar els seus Carnestoltes, amb actes programats des de l'última setmana de gener fins a ben entrat el mes de febrer.


El Pregó del Carnestoltes i la Coronació de les Reines del Carnestoltes a Torrevieja són el tret d'eixida a dies de festa i diversió. Amb activitats i esdeveniments per a tots els públics com el concurs de murgues de Carnestoltes, la gal·la certamen de Drag Queens, concurs de dibuix per a xiquets i com no, les seues espectaculars desfilades de dia i de nit.
Aquest últim destaca pel desplegament de comparses participants i les sorprenents coreografies que exhibeixen aquestes agrupacions. En el cas de Calp, a més de les desfilades i l'ambient carnavalesc, compten amb una particularitat molt interessant i és que des de 1982 el Club Creatiu Calpe celebra un ‘Carnestoltes Alemany’, una festa que serveix per a estretir llaços entre espanyols i alemanys residents en el municipi des de fa anys. Els Carnestoltes de Pego, considerats un dels més importants de tota la Comunitat Valenciana, atrauen milers de persones que acudeixen a celebrar-ho. Un dels actes més divertits i coloristes és la Baixada al Riu Bullent, una competició en la qual els participants baixen el riu en barques fetes de qualsevol classe de material i disfressats.La Pinyata de Pego 

Amb aquest acte conclouen els Carnestoltes de Pego, l'enterrament de Don Carnal entre fogates i correfocs. Curiosament el nom de Pinyata es va prendre prestat del ball de Pinyata que se celebrava a Pego, abans de la guerra civil, el primer diumenge de quaresma. 
 

Altres dades: Comunitat Valenciana

Valora i compartix