Com arriben els Reis d’Orient a la Comunitat Valenciana?

Publishing date 3/01/2019

Com que és un territori obert al Mediterrani, la Comunitat Valenciana rebrà l'arribada dels Reis d'Orient per mar. Els ports de les tres capitals de província (València, Alacant i Castelló) s'engalanaran la vesprada del 5 de gener del 2019, en els prolegòmens de la gran cavalcada, per a donar la benvinguda a Ses Majestats, que portaran un fum de regals per als més menuts.
Com arriben els Reis d’Orient a la Comunitat Valenciana?

A la capital del Túria, Gaspar, Melcior i Baltasar tenen previst arribar en vaixell al Port a les 17 hores. Serà l'avantsala de la cavalcada, que tindrà lloc a les 18 hores. Aniran muntats sobre precioses carrosses adornades amb personatges fantàstics. El recorregut partirà del passeig de l'Albereda i finalitzarà a la plaça de l'Ajuntament.

 

Si baixem al sud, podrem veure com els Reis d’Orient arribaran amb vaixell a la ciutat d'Alacant el mateix 5 de gener a les 17 hores. Desembarcaran per les Escalinates de la Reina (moll de Llevant), al costat de l'emblemàtica platja del Postiguet. Tenen previst passar per la plaça de bous abans de la cavalcada, que començarà a les 19 hores des de la plaça dels Estels. Finalitzarà a la plaça de l'Ajuntament.

 

En helicòpter també
Pel que fa a Castelló, Ses Majestats també arribaran per mar la vesprada del 5 de gener (16 hores). En concret, els Reis desembarcaran a la zona del Grau abans. L’inici de la cavalcada està previst per a les 19 hores. La marxa partirà del carrer de Sant Roc i conclourà a la plaça Major.

 

Enguany les tres ciutats principals de la Comunitat Valenciana coincideixen a acollir l'arribada dels Reis d’Orient per les bocanes dels ports. Però altres anys, Gaspar, Melcior i Baltasar, acompanyats de tot el seu seguici, han arribat també per aire i terra. Alacant i la Marina Alta els han rebut en helicòpter els últims anys. A Beniarbeig, des de la muntanya, i Gata de Gorgos o Benissa ho han fet a cavall.

Altres dades: Comunitat Valenciana

Valora i compartix