Els Reis Mags en la seua ruta màgica per la Comunitat Valenciana

Publishing date 29/12/2017

La nit més màgica de l'any està molt a prop. I tots, grans i xicotets, volen donar un calorós acolliment a les seues Majestats d'Orient.
Els Reis Mags en la seua ruta màgica per la Comunitat Valenciana

Des de fa molts anys, els Reis Mags tenen per costum establir el seu campament base en la zona del Preventori d'Alcoi (Alacant). I no ho fan allí per casualitat, hi ha documents escrits que demostren que els Reis Mags visiten la Comunitat Valenciana des de 1866, el que converteix esta Cavalcada de Reis en la més antiga d'Espanya i possiblement del món. Este fet que li ha servit per a ser declarada Festa d'Interés Turístic Nacional des de novembre de 2001.

La Cavalcada s'inicia a les 18.00 hores del 5 de gener des de la zona alta d'Alcoi i recorre els carrers del Camí, Sant Nicolau i la Plaça d'Espanya on efectua un parèntesi en el recorregut per a dur a terme l'Adoració. Una vegada finalitzada, passades les huit de la vesprada, i després del castell de focs artificials, la comitiva segueix el seu recorregut a través de Sant Llorenç, País Valencià, el pont de María Cristina, el passeig de Cervantes, Alçamora i el pont de Sant Roc on finalitza al voltant de les 10 de la nit.

Els Reis Mags d'Orient tindran temps també per a visitar Alacant capital, desembarcant en el port de la Volvo Ocean Race a les 17 hores. Des d'allí es dirigiran a la Plaça de Bous, on milers de xiquets els esperen.

A València les alteses reals arribaran al centre de la ciutat a les 18.00 hores des de la Calle Navarro Reverter fins a Marqués de Sotelo, passant per descomptat per la Plaça de l'Ajuntament. Desfilaran 30 carrosses, 15 grups d'animació i huit bandes de música i es repartiran fins a 10.000 caramels.

Apurant el temps al màxim, a les 19.00 hores Melchor, Gaspar i Baltasar recorreran els carrers del centre de Castelló en una cavalcada dividida en tres trams, que transportaran a diversos moments del Nadal viscuts en la ciutat segons el següent recorregut: carrer San Roque, carrer Sanahuja, Plaza María Agustina, carrer Gobernador, carrer Guitarrista Tárrega, carrer Asensi, Plaça de la Pau, carrer Major, Arcipreste Balaguer i Plaça Major.

Altres dades: Comunitat Valenciana

Valora i compartix