En 2018, conquista els pics més alts de la Comunitat Valenciana

Publishing date 20/12/2017

Fer senderisme i pujar muntanyes és una activitat molt popular. Molta gent sovint es posa les botes i mamprén camins exigents per a conquistar muntanyes quasi com si fóra una addicció. L'esforç i la fatiga que comporta esta activitat es veu recompensada en el cim, on ens meravellem amb les vistes i ens envaeix una sensació d'eufòria per haver superat un repte.
En 2018, conquista els pics més alts de la Comunitat Valenciana

A la Comunitat Valenciana no ens faltarà ocasió per a practicar este esport, ja que compta amb algunes de les províncies més muntanyenques d'Espanya: Alacant i Castelló, amb una varietat infinita de cims, valls i serres. T'agradaria saber quines són les 5 muntanyes més altes de la Comunitat Valenciana?

Alt de les Barraques (1.839 m), València.
El pic més alt de la Comunitat Valenciana és l'Alt de les Barraques amb els seus imponents 1.839 metres d'altura. Qualsevol muntanyenc valencià vol pujar almenys una vegada a este monstre. El pic es troba en la frontera de la Comunitat Valenciana amb Aragó i molts locals el segueixen anomenant Cerro Calderón de forma errònia, com a conseqüència d'interpretar malament un informe topogràfic. La ruta per a pujar està ben senyalitzada i es pot emprendre el camí des de diferents punts. El cim mateix pot decebre una mica, ja que és una lloma arredonida en comptes de ser un pic escarpat, però les vistes des de dalt són meravelloses. 

Penyagolosa (1.813 m), Castelló.
La majestuosa muntanya Penyagolosa és el sostre de la província de Castelló i una de les muntanyes més altes de la Comunitat Valenciana. Encara que és solament el segon més alt, segurament és el pic més emblemàtic de la Comunitat i el comparteixen dues comarques de la província: Alcalatén i Alt Millars. Qui no ha sentit parlar dels Camins del Penyagolosa, el conjunt de camins que condueixen al preciós Santuari de Sant Joan Baptista? El Penyagolosa és un referent de la cultura i història valenciana. L'important esforç que requereix aconseguir el cim d'esta muntanya quasi mítica ve recompensat per les espectaculars vistes des de l'alt.

Gavilán (1.747 m), València. 
El Pic Gavilán (o simplement Gavilán) ja se situa en el podi de les muntanyes més altes de la Comunitat Valenciana amb els seus 1.747 metres. El pic Gavilán es troba en el Parc Natural de la Puebla de San Miguel, molt prop del seu veí, l'Alt de les Barraques, el pic més alt. La sendera per a pujar a este cim és la mateixa que puja a l'Alt de les Barraques, però en algun moment trobaràs una bifurcació i un cartell que indica la ruta per a pujar al Gavilán. 

Cabezo de les Cruces (1.710 m), Castelló.
En la frontera entre la Comunitat Valenciana i Aragó s'alça el cim del Cabezo de las Cruces en la Serra de Gúdar. Per a ascendir al Cabezo de las Cruces hauràs d'emprendre el camí des de Cortes de Arenoso (840 m), un poble situat en la comarca de l'Alt Millars. En la sendera creuaràs bonics boscos de pins i rebollars per una pista que segueix en bona part el riu Cortes. Després hauràs de desviar-te pel Arroyo Podrido i passant per la Masia de les Creus aconseguiràs el pic del Cabezo de las Cruces. 

Tossal dels Mollats (1.656 m), Castelló.
El Tossal dels Mollats (Tossal dels Montllats) es troba a l'oest del poble de Vilafranca, en la frontera entre Castelló i Teruel. És el pic més alt de la comarca d’Els Ports amb 1.656 metres d'altura. El seu entorn ofereix una gran varietat de paisatges amb boscos de pins silvestres i alzines, que s'intercalen amb prats de muntanya. La pujada des de Vilafranca és prou llarga i empinada durant la qual cal superar un desnivell de 600 metres. Si vols acurtar el camí, pots acostar-te al cim amb cotxe fins a la Font del Regatxal. Les vistes des de dalt són espectaculars, en un dia clar es poden veure fins i tot els llunyans pics dels Pirineus. 

Altres dades: Comunitat Valenciana

Valora i compartix