Ja vénen els Reis: les arribades més emblemàtiques de la Comunitat Valenciana

Publishing date 30/12/2018

Les seues Reials Majestats d'Orient ja estan preparant els camells per al llarg viatge que realitzaran el dia 5 de gener. Vindran carregats d'or, encens, mirra i de molts regals!
Ja vénen els Reis: les arribades més emblemàtiques de la Comunitat Valenciana

S'acosta la nit més màgica de l'any per als xiquets i les xiquetes. El dia 5 de gener els Reis Mags arribaran a totes les localitats de la Comunitat Valencianaper a acostar-se als xiquets i no ho faran sols. Vindran acompanyats dels patges reials, que s'encarregaran de recollir les cartes que els xiquets han escrit amb la seua llista de regals i de molts amics que els acompanyaran en les cavalcades. Els més bons es despertaran el dia 6 amb un muntó de regals davall de l'arbre i pot ser que per a alguns deixen una poc de carbó.

A la ciutat de València els Reis Mags arriben pel mar. La Marina és el punt de desembarcament que precedeix a la Cavalcada que els portarà pels principals carrers de la capital fins a la Plaça de l'Ajuntament. A Castelló l'arribada es farà amb vaixell en el Grau, on centenars de xiquets estaran esperant per a veure a Melchor, Gaspar i Baltasar abans de la desfilada per la ciutat. A Alacant els Reis Mags també arriben per mar! Desembarcaran en la dàrsena del port, per a després pujar-se a les seues carrosses màgiques. En les tres ciutats hi haurà moltes carrosses, animació, música i molts caramels!

En localitats com Alcoi, la cavalcada dels Reis Mags és una de les activitats més destacades de tot el Nadal. Està considerada com la més antiga d'Espanya i participen més de mil persones. Les seues Majestats d'Orient van acompanyades dels negres, els patges que s'encarreguen de repartir els regals als xiquets pujant a les cases a través d'escales de mà. A Ibi la tradició és molt similar i Melchor, Gaspar i Baltasar també es fan acompanyar dels seus servidors que pugen als balcons a deixar regalets.

Una altra de les arribades més màgiques que té la Comunitat Valenciana és la d'Elda. Un camí de llum amb torxes forma la Sendera dels Reis Mags en la Muntanya Bolón, que guia als tres sobirans cap a la ciutat a través d'un impressionant camí il·luminat. Una vegada a la ciutat sabatera, les seues reials majestats desfilen per la ciutat per a repartir caramels i regals entre tots. L'arribada de les seues majestats a les coves de la Vall d'Uixó, El Campello, Vila-real o Elx… estigues on estigues, gaudeix com un xiquet.

I arribada la nit, no us oblideu de deixar a casa un piscolabis perquè els Reis Mags i els seus camells recuperen forces. Que recórrer el món repartint regals cansa molt!

Altres dades: Comunitat Valenciana

Valora i compartix