La paella, camí de convertir-se en Patrimoni de la Humanitat

Publishing date 19/07/2019

Per a la Comunitat Valenciana, la paella és molt més que una recepta, és tot un ritual i una icona de la nostra cultura. Un plat que ha creuat fronteres i conquistat els paladars més exigents. Anys de tradició que hui dia s'han convertit en tot un símbol de les nostres arrels i gastronomia.
La paella, camí de convertir-se en Patrimoni de la Humanitat

La paella es presenta com a icona de l'hospitalitat i la cultura de la Comunitat Valenciana, com a símbol d'unió i identitat de la nostra terra, a més d'exposar l'art de preparar i compartir la paella, els seus rituals i la seua gran representació dins de la Dieta Mediterrània, ja considerada Patrimoni de la Humanitat.

Per a impulsar el reconeixement de la paella valenciana com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco, l’Ajuntament de València ha constituït una comissió d'experts del sector turístic i gastronòmic de la Comunitat Valenciana.

El procés ja està en marxa! És un camí llarg, però amb una gran recompensa que segur aconseguirà la nostra admirada paella. El primer pas per a sol·licitar el reconeixement com a Patrimoni de la Humanitat passa per obtindre la Declaració de Bé d'Interés Cultural, que atorga la Conselleria de Cultura. Una vegada obtinguda es presentarà al Ministeri d'Educació, Cultura i Esport la proposta de candidatura a la llista de béns culturals registrats de les diferents comunitats per a presentar a UNESCO.

A més, per a reivindicar el seu valor, el 20 de septembre de 2018 es va crear la iniciativa World Paella Day, un dia marcat en el calendari internacional per a celebrar que la paella és molt més que una recepta. És herència, cultura i tradició. Tot un símbol de la Comunitat Valenciana que, amb el suport de les xarxes socials i personalitats rellevants del sector gastronòmic i cultural, s'anima a compartir i fer encara més gran el nostre plat estrela. Estigues atent a les xarxes socials, segur que eixe dia es cuinarà més d'una paella.

Altres dades: Comunitat Valenciana

Valora i compartix