A la recerca de neu a la Comunitat Valenciana

Publishing date 11/01/2018

La Comunitat Valenciana enamora per les seues agradables temperatures però al gener i febrer existeixen llocs on poder gaudir de la neu, com quan érem xiquets.
A la recerca de neu a la Comunitat Valenciana

Abans de seguir llegint, un consell. La neu a la Comunitat Valenciana no és molt freqüent així que consulta abans d'emprendre el viatge la previsió meteorològica de l’oratge a la Comunitat Valenciana.


A continuació detallem alguns municipis que hem de visitar si l'objectiu és anar a la neu este hivern. Per davant ens espera diversió, pobles amb molt d’encant i una gastronomia excepcional per a recuperar forces.


Interior de Castelló
Els mesos més freds de l'hivern solen deixar neu a l'interior nord de la província de Castelló. Morella és un dels pobles medievals més bells d'Espanya, emmurallat i amb una gastronomia excel·lent. És la destinació ideal si busquem passar-ho bé en la neu a més de gaudir de paisatges de muntanya, boscos i un patrimoni de gran valor. El Castell de Morella amb neu mereix la seua foto per al record.
Barracas és altra de les destinacions guanyadores si busquem neu. Ens brinda l'oportunitat de passar un gran dia en família, observar preciosos paisatges, recórrer el seu bell casc antic i degustar deliciosos plats de cullera.
Per als més atrevits i actius, no deixeu passar l'oportunitat de vore el Penyagolosa nevat, tot un espectacle.


Interior de València
En la província de València trobarem paisatges amb neu en la comarca del Racó d'Ademús. Es tracta d'un dels paratges rurals més bells de la Comunitat Valenciana, enclavat entre les províncies de Cuenca i Teruel i travessat pel riu Túria. A Ademús destaquen les ruïnes del castell, el casc antic i l'església parroquial de Sant Pere i Sant Pablo, però sense dubte l'Ermita de la Verge de l'Horta sobreix com a joia del patrimoni artístic valencià.
Bocairent és un poble excavat en la roca, que nevat és impressionant de bonic. El seu casc antic declarat conjunt històric-artístic, les Covetes del Moros penjades a mitat d'un penya-segat rocós, les caves o geleres… Hi ha tant per descobrir que se't va a fer curta la visita. 


Interior d'Alacant
Per als que busquen neu en la província d'Alacant són molts els punts a visitar: la Vall de la Gallinera, la Vall d'Alcalà, la Vall d'Ebo o la Vall de Laguar. Els municipis que formen part de Pego i Les Valls posseeixen una gran bellesa paisatgística, són perfectes per a fer senderisme i, quan la climatologia ho permet, la neu els fa encantadors.
També a Alacant podem trobar paisatges nevats en la Serra de Mariola, una de les cadenes muntanyenques més arrelades en l'imaginari de la Comunitat Valenciana. Municipis com Alcoi, Cocentaina i Agres, entre d’altres, es tenyeixen de blanc donant pas a una bonica estampa. Ací, com en totes les destinacions, convé consultar l'existència o no de neu abans de viatjar.


Fins a ací el repàs de les zones on vore neu a la Comunitat Valenciana. Un pla d'hivern perfecte i molt divertit.

Altres dades: Comunitat Valenciana

Valora i compartix