Les festes d'Interés Turístic imprescindibles a l'hivern

Publishing date 29/12/2017

A la Comunitat Valenciana no solament es pot gaudir d'esplèndides platges ni la diversió es concentra únicament a l'estiu, a l'hivern esta regió ens ofereix una varietat de festes tradicionals, curioses i espectaculars que sorprendran a tot el que es deixe caure per elles.
Les festes d'Interés Turístic imprescindibles a l'hivern

En este post anem a explicar-te les festes d'Interés Turístic a la Comunitat Valenciana que no pots perdre't en hivern.

 

GENER
Gener comença fort en el que a festes d'interés es refereix. Comencem el 5 de gener amb la Cavalcada de Reyes Mags d'Alcoi, considerada la més antiga d'Espanya i d'una bellesa excepcional. Està catalogada com a Festa d'Interés Turístic Nacional.
Els Reis recorren la ciutat a lloms dels seus camells fins a arribar a la Plaça d'Espanya, on es troben amb el xiquet Jesús i li fan lliurament dels seus presents: or, encens i mirra. Però no seran els únics regals que es repartisquen: els xiquets del poble tornaran a casa amb grapats i grapats de caramels, com la tradició mana.


Les Festes de Sant Antoni Abad, el 17 de gener, ens porten a Canals i Forcall. La Santantonà de Forcall és una festa medieval del foc declarada Festa d'Interés Turístic Autonòmic. La festa és una recreació popular sobre la vida del sant, vinculada a la cabanya-foguera, en la qual apareixen singulars personatges. A Canals també se celebra Sant Antoni Abad de forma espectacular i el qualificatiu és fidel a la grandària de la foguera que es crema, una de les més grans del món amb una altura compresa entre els 17 i 25 metres. Uneix-te a la gent al crit de: Vítol!.


La Festa de la Carxofa de Benicarló, entre el 23 i el 29 de gener, és Festa d'Interés Turístic i una meravella gastronòmica. La carxofa, producte amb Denominació d'Origen, és la protagonista d'esta festa en la qual es preparen degustacions populars de tot tipus de plats elaborats amb Carxofa de Benicarló. Els restaurants de la ciutat ofereixen complets menús a quin més impressionant.


L'última Festa d'Interés Turístic comença al gener i acaba al febrer. Sí, parlem dels Carnestoltes, que celebrant-se en municipis de tradició com el de Pego a Alacant o Villar del Arzobispo a València, ens anem a centrar en el de Vinaròs. Té lloc 40 dies abans de l'inici de la quaresma i dura ni més ni menys que 11 dies. Són molts els actes multitudinaris, com la imposició de corbatins als estendards de les comparses, la proclamació de les reines, dues grans desfilades que se celebren en l'últim cap de setmana, diferents actes de tipus esportiu, cultural, gastronòmic, etc. 


FEBRER
En este mes són dos les Festes d'Interés Turístic que trobem. Els Moros i Cristians de Bocairent tenen lloc el primer divendres de febrer. El seu arrelament, tradició, colorit i cultura fan d'estes festes unes de les més atractives. La varietat de la indumentària, la música i la pólvora emboliquen tant a visitants com a participants en un ambient festiu difícil de menysprear.


I com no, Requena celebra orgullosa la seua Mostra d'Embotit Artesà i de Qualitat del 9 a l'11 de febrer. Descobreix, degusta, fascina't amb els embotits més tradicionals de la zona i no oblides maridar amb vins de la D.O. Utiel-Requena o cava de Requena. Llonganisses, botifarres, sobrassades, salsitxons, xoriços així com formatges i dolços t'atraparan.


MARÇ
Març és el mes de les Falles i de la Magdalena. Sense dubte les reines de les festes de la Comunitat Valenciana, marcades en el calendari en lletres ben grans i esperades durant tot l'any.


Les Falles comencen amb la Plantà, el moment en què per fi els artistes trauen del taller els seus monuments fallers, en els quals han estat treballant durant tot un any; i acaben el 19 de març, amb la Cremà, quan totes estes impressionants obres d'art es cremen. Un dels moments clau de les Falles és la Mascletà, un espectacle piromusical durant el qual es disparen milers de petards que té lloc cada dia de l'1 al 19 de març a les 14.00 en la Plaça de l'Ajuntament. Altres municipis destacats en Falles són Benicarló, Alzira, Sagunt, Gandia, Torrent i Xàtiva. Hauràs de descobrir-los.


Les Festes de la Magdalena a Castelló commemoren els orígens de la ciutat, recordant el trasllat de la ciutat des del pujol de la Magdalena fins al plànol fèrtil litoral en 1251. Mitologia, tradició, llegenda i història es fonen amb concerts, espectacles pirotècnics, companyies d'animació, agrupacions musicals internacionals, gaiates i colles. L'alegria i la llum envaeixen els carrers. Viu-ho!


Tanca el calendari d'hivern Benidorm. El 16 de març se celebra la Commemoració de la Troballa de la Verge del Sufragi.


Fins a ací les festes d'hivern a les quals has de seguir la pista. Pròximament tindràs notícies sobre les Festes d'Interés Turístic a la primavera. Espera'ns. 

Altres dades: Comunitat Valenciana

Valora i compartix