Moros i Cristians, pur espectacle de color i tradició

Publishing date 11/04/2018

Els Moros i Cristians són una de les festes més tradicionals de la Comunitat Valenciana i les més generalitzades en les províncies d'Alacant i València que han aconseguit gran popularitat per la seua espectacularitat i colorit. Una representació teatral que commemora les batalles que es van lliurar durant la Reconquesta.
Moros i Cristians, pur espectacle de color i tradició

 

Cada localitat celebra esta tradició d'una manera diferent en honor al seu patró, però totes elles tenen elements comuns: el color, la música i la vestimenta especial són els grans protagonistes. Deixa't portar per este ambient únic i viu en persona una de les festes més representatives de la nostra terra. 


A la Comunitat Valenciana són molts els municipis que cada any celebren esta històrica festa. De les més populars i massives les trobaràs en: Alcoi, Cocentaina, Elda, Petrer, Ontinyent, Villena, Bocairent, Banyeres de Mariola, Crevillent i La Vila Joiosa. Durant les festes de Moros i Cristians tots els seus carrers s'omplin de desfilades, pólvora i història. A més, Alcoi, La Vila Joiosa, Villena i Crevillent compten amb la declaració de Festa d'Interés Turístic Internacional. 


Durant el mes d'abril tens l'oportunitat de conéixer les Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi d'Alcoi, considerades com una de les més importants i representatives. Sentir l'atmosfera que es recrea durant les seues festes és una experiència inoblidable. Pren nota, els dies 22, 23 i 24 d'abril Alcoi t'espera.


Una altra cita que no pots perdre't a l'abril són els Moros i Cristians de Banyeres. Se celebren del 22 al 25 d'abril en honor a Sant Jordi, com ocorre a Alcoi i estan declarades d'Interés Turístic Nacional. El color i la música emboliquen esta espectacular festa que sense dubte has d'anotar en els teus plans per a este mes.
 

Altres dades: Comunitat Valenciana

Valora i compartix