Plans en família: segueix la petjada dels dinosaures en la Comunitat Valenciana

Publishing date 22/07/2019

Darrere de la petjada dels dinosaures! Un pla ideal per a compartir amb els més xicotets de la casa. Desperta la seua curiositat amb una proposta diferent que segur els fascinarà. Rèpliques de dinosaures, rèptils marins, restes de mastodonts… Un increïble univers que podran completar amb tallers, activitats i moltes sorpreses que els deixaran bocabadats. Comencem l'aventura?
Plans en família: segueix la petjada dels dinosaures en la Comunitat Valenciana

Camins de Dinosaures” és una ruta per a conéixer l'ampli i variat patrimoni paleontològic de la Comunitat Valenciana. Jaciments, museus i col·leccions museogràfiques distribuïts per tot el territori per a descobrir i gaudir de l'apassionant món dels dinosaures. Actualment es coneixen més de deu jaciments amb icnites (petjades de dinosaure), localitzats en els termes municipals d'Alpuente, Bicorp, Chera, Dos Aguas, Millares i Morella

Amb aquesta activitat us convertireu en autèntics exploradors i arqueòlegs en un viatge al·lucinant per la història. Una ruta sorprenent que recorre tot el nostre territori. Descobrireu als avantpassats dels dinosaures i les seues petjades a Begís, amb el jaciment del Triàsic mig més important de la Comunitat Valenciana. Coneixereu als grans sauròpodes del final del Juràssic en el museu d'Alpuente i les petjades dels dinosaures carnívors que van conviure amb ells en el jaciment BIC de Corcolilla. En el museu de Morella us espera, Morelladon, el primer dinosaure de Castelló. A Cinctorres visitareu l'únic jaciment amb rèpliques d'ossos de dinosaures de la Comunitat Valenciana i podreu conéixer els dinosaures d’Els Ports en el seu museu. En el MUPE de Elche aprendreu sobre dinosaures d'altres parts del món. A Millares caminareu al costat de les petjades dels últims dinosaures que van trepitjar la nostra terra. Finalment, a Agost es troben les evidències de l'impacte que va facilitar l'extinció de la majoria dels dinosaures.

El patrimoni paleontològic es combina en aquesta ruta amb l'admiració de paisatges naturals de gran bellesa i amb la visita a localitats amb encant, on es podrà gaudir de la gastronomia local i de les múltiples activitats.
 

Altres dades: Comunitat Valenciana

Valora i compartix