Recuperant la tradició de la Casca de Reis

Publishing date 30/12/2018

Un dolç tradicional d'origen àrab elaborat a base d'ametla, sucre, moniato, ou, llima, canyella i algun ingredient més depenent de la zona de la Comunitat Valenciana en la qual estiguem. Descobrim aquesta tradició que es gaudeix el dia de Reis.
Recuperant la tradició de la Casca de Reis

La Casca de Reis ha sigut la protagonista en les taules de la Comunitat Valenciana des del S. XV fins que va arribar el Tortell. Ara es recupera a poc a poc la tradició de gaudir d'aquesta delícia d'origen àrab que els padrins regalaven als seus fillols en una caixa i acompanyada de caramels. La caixa que conté la Casca és molt important si parlem de tradició ja que era costum heretar-les de pares a fills i a més s'usava perquè els Reis Mags les ompliren de dolços, joguets i xocolate. Per a això calia traure-la al balcó o a l'exterior de la casa.


La recepta i fins i tot l'aspecte són similars a la mocadorà. Pren nota: el dolç de la Casca es prepara amb ametla mòlta, sucre i ous. Es pot emplenar de rovell confitat, moniato o carabassa. També pot anar acompanyat de canyella, ralladura de taronja, llima o merengue. La forma de la Casca pot variar entre serp- en al·lusió a les anguiles- o rosca. Anima't a preparar-la o busca-la en el nombrosos forns tradicionals de la nostra terra!


Senyor Rei, jo/ja estic ací, porte’m casques per a mi…Les garrofes i la palla, per al seu (senyor) rossí…i després d'aquesta cançó els més xicotets de la casa ja poden gaudir de la Casca de Reis. Una tradició que esperem es quede per molt de temps en la teua llar: Feliç Dia de Reis! 
 

Altres dades: Comunitat Valenciana

Valora i compartix