Vies ferrades per als amants de l'escalada a la Comunitat Valenciana

Publishing date 7/11/2018

A la Comunitat Valenciana es poden practicar múltiples esports d'aventura, no només aquàtics, sinó a l'interior de la comunitat.
Vies ferrades per als amants de l'escalada a la Comunitat Valenciana

Si ets un aventurer i no tens por a les altures, el món de les vies ferrades és una forma de gaudir de la naturalesa i la muntanya, perfecta per als amants de l'escalada.

 

Què són les vies ferrades?

Les vies ferrades són rutes per la muntanya en què s’utilitzen preses, claus, tirolines, ponts… Poden ser tant verticals com horitzontals, però sempre amb seguretat, amb un cable d'acer que assegura els participants. La dificultat de les vies varia entre K1 les més senzilles, per a principiants, i K6 les de gran dificultat, només per a experts. Per a fer una via ferrada per primera vegada, es comença per una K1 i només cal tenir un mínim de preparació física. Fins i tot hi ha vies ferrades senzilles pensades per a iniciar els més xicotets de la casa!

 

Vies ferrades en la Comunitat Valenciana

A la Comunitat Valenciana hi ha un gran nombre de zones habilitades com a vies ferrades de diverses dificultats, distribuïdes per les tres províncies: Font del Chorrico (Tous), L’Aventador (Xàtiva), La norte del Cid (Petrer), Les Marujes (Tavernes de la Valldigna), Ponoig (Polop), Roca del Molí (l'Alcora), Mondragó (Vall d’Uixó), Xorret de Catí (Castalla), Moleta redona (Xert), La Mulatica (Andilla), Los Fresnos (Quesa), Penya del Figueret (Relleu), Serra de la Vila (Villena) i Roca Figueral (Sierra Engarcerán), entre d’altres.

 

Si no tens vertigen i ets un amant de l'escalada, no pots deixar de provar l'ascensió per alguna d'aquestes vies ferrades. Descarregaràs adrenalina i gaudiràs de la naturalesa. T'atreveixes?

 

Altres dades: Comunitat Valenciana

Valora i compartix