Xopa't de modernisme en la Comunitat Valenciana

Publishing date 22/07/2019

Un recorregut cultural que ens portarà a l'elegant i sofisticat estil de vida d'una època de transformació urbana i cultural de tot el nostre territori. No hi ha dubte, si existeix un corrent artístic representatiu dels valors valencians d'una forma acolorida i monumental, eixa és la modernista. Un moviment artístic que actualment embelleix tota la Comunitat Valenciana. Comencem a explorar totes les propostes?
Xopa't de modernisme en la Comunitat Valenciana

Des de Castelló fins Alacant, passant per València, l'art modernista de finals del segle XIX i inicis del XX va deixar nombrosos tresors al voltant de passejos i places. Algunes façanes d'habitatges, així com edificis públics són els principals exponents i ens permeten establir una ruta que, en el nord, es manifesta a les cases castellonenques dels Quatre Cantons o la dels Caragols, entre moltes altres mostres. Si ens desplacem cap a la ciutat de València, la casa del “Punt de Ganxo” i els mercats de Colón i Central, juntament amb l'estació del Nord, il·lustren la importància que el moviment va tindre per a la burgesia valenciana d'aquell temps. La ciutat de Carcaixent i la Fira Modernista, que se celebra allí cada any per a rememorar una etapa de la història especialment pròspera per a la localitat a causa del exitós cultiu de la taronja que va servir de motor econòmic, són parada obligatòria per a endinsar-se en el modernisme.

 

Aquest art també va arribar a la província d'Alacant, amb Alcoi com a màxim exponent gràcies al seu important desenvolupament industrial i el seu vincle sociocultural amb l'alta burgesia. Aquesta època de grans canvis socials deixa a la ciutat un llegat que hui constitueix un patrimoni artístic singular que val la pena ser visitat. És sobretot en l'arquitectura on més es manifesta la tendència gràcies al protagonisme de dos arquitectes: Vicente Pascual i Timoteo Briet que van plasmar la vivor del modernisme en el Conservatori de Música i en el Cercle Industrial, respectivament. Descobreix el modernisme en laa Comunitat Valenciana!

Altres dades: Comunitat Valenciana

Valora i compartix