Crevillent es prepara per a la seua celebració de Moros i Cristians

Publishing date 30/09/2018

És la festa més esperada de tot l'any pels habitants de Crevillent. Com cada primer cap de setmana del mes octubre, la localitat es prepara per a viure el moment principal de les seues festes majors: Moros i Cristians.
Crevillent es prepara per a la seua celebració de Moros i Cristians

Les Festes de Moros i Cristians de Crevillent viuran els seus moments grans del 5 al 9 d'octubre. Tota la localitat es bolca amb aquesta celebració que ha sigut reconeguda com a Festa d'Interés Turístic Internacional. S'emmarca dins de les festes majors, que es van iniciar el passat 13 de setembre en honor a Sant Francesc d'Assís, patró de Crevillent.

La mescla de música, gent, pólvora i llum fa que aquests dies es visca un ambient únic a Crevillent. Les comparses infantils de Moros i Cristians són les primeres a fer la seua desfilada el divendres a la vesprada, obrint l'apetit per als plats forts. El dissabte es produeix l'entrada del bàndol cristià i el diumenge la del bàndol moro, que desfilen pels carrers crevillentins amb gran espectacularitat.

El dilluns es produeixen dos Alardos d’Arcabusseria, amb impressionants trets per tots dos bàndols per a intentar fer-se amb el control de la lluita. La celebració de Moros i Cristians de Crevillent arriba a la seua fi el dimarts. Al matí té lloc l'Ofrena Floral, protagonitzada per les dones festeres, i a última hora de la vesprada la Processó Festera, realitzada en honor al patró i que finalitza amb un castell de focs artificials i amb la interpretació de l'himne de la Festa.

Altres dades: Crevillent

Valora i compartix