Emociona't en la festa de Moros i Cristians d'Elda

Publishing date 3/06/2019

Viu aquesta celebració històrica amb doble emoció: els Moros i Cristians celebren aquest 2019 el seu 75 aniversari. Color, música, pólvora i molt d’entusiasme et faran formar part d'aquesta increïble festa. No te la perdes!
Emociona't en la festa de Moros i Cristians d'Elda

Les comparses d'Elda ja preparen els últims detalls per a celebrar una de les festes més importants i enlluernadores de la ciutat: els Moros i Cristians. Aquest 2019, la trobada serà especialment emotiva, ja que se celebra el seu 75 aniversari. Comparteix amb els eldencs la recreació de les batalles lliurades durant la Reconquesta. Enmig de la música, el color i la impressionant posada en escena, creuràs haver viatjat realment en el temps!

 

Més de 8.000 persones participen en aquesta sensacional manifestació cultural. Dividides en dos bàndols, el dels Moros i el dels Cristians, es recreen els combats èpics que els van enfrontar en l'època de la Reconquesta. Els actes d'arcabusseria ompliran la ciutat de pólvora i espectacle.

 

Elaborats vestuaris, interpretacions teatrals i un continu fil de música envairan els carrers d'Elda durant cinc dies d'una festa molt acolorida. L'entrada de cadascuna de les faccions, la retreta i la desfilada infantil, la diana… Són alguns dels actes que componen el programa.

 

En 2019, aquesta festa actualment coneguda a nivell internacional i destacada dins del calendari de la Comunitat Valenciana, celebra el seu 75 aniversari des que es recuperara una celebració encara més antiga. Des de les seues cinc comparses inicials, aquesta llegendària exhibició ha anat creixent fins a arribar a la increïble representació actual, on el realisme i l'emoció l'han convertida en patrimoni cultural i històric de la ciutat.

 

Elda és una ciutat coneguda per la fabricació de calçat de gran qualitat. Oberta, acollidora i hospitalària, et brinda la possibilitat de passar uns dies descobrint els seus encants, entre els quals destaca la gastronomia. No te'n vages sense provar les gachamigas, les fasiuras o farciments, els gaspatxos o la gran varietat d'arrossos, molt reconeguts a la província d'Alacant.

 

Fotos: Álex Cabello, Cruces, Daniel Codina, Francesc Amorós, José María Cantó, Isabel López Talabera, Paula Sánchez i Vicente Esteban.

Altres dades: Elda

Valora i compartix