A l'agost, Elx és una gran festa

Publishing date 30/07/2018

Pocs llocs de la Costa Blanca poden presumir de tindre un calendari festiu en ple agost com Elx. Al voltant del seu principal dia festiu, 15 d'agost, dia de la Verge de l'Assumpció, el municipi alacantí ofereix un sense fi d'esdeveniments, festes i exhibicions culturals per tota la ciutat que superaran les expectatives dels visitants.
A l'agost, Elx és una gran festa

I no és per a menys! El Misteri, o Festa d’Elx, declarat per la Unesco en 2001 Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial, encapçala, a l'agost el ric calendari festiu il·licità. Ja al desembre es commemora, amb la Vinguda de la Verge, l'origen llegendari de la Festa: la imatge sagrada va arribar per mar en un arca que contenia, a més, el consueta per a dur a terme les representacions estivals. El guardacostes Francesc Cantó va ser l'autor de la troballa en la platja del Tamarit.


A l'agost, a més es commemora la conquesta de la ciutat per part el rei Jaume I l'any 1265, amb dos esdeveniments coloristes i festius com la Nit de L’Albà, en la nit del 13 i la Nit de la Roà, en la matinada del 14 al 15.


No falten, per descomptat, les comparses i desfilades de Moros y Cristianos d'Elx. Se celebra del 7 a l'11 d'agost i és el primer acte en honor a La nostra Senyora de l'Assumpció, patrona de la ciutat. És una multitudinària representació que commemora la reconquesta cristiana de la ciutat. Està composada per la participació de 12 comparses, sis d'elles pertanyents al bàndol Moro i altres tantes al bàndol Cristià.

Altres dades: Elx/Elche

Valora i compartix