Viatja al passat visitant el Museu Escolar de Pusol a Elx

Publishing date 28/10/2018

La ciutat d'Elx pot presumir de ser l'única d'Espanya que compta amb tres béns que tenen consideració de Patrimoni de la Humanitat. Hui anem a descobrir més sobre un d'ells: el Museu Escolar de Pusol.
Viatja al passat visitant el Museu Escolar de Pusol a Elx

El Museu Escolar de Pusol és un projecte educatiu i museístic que porta en funcionament des de l'any 1968. El seu principal objectiu és utilitzar el patrimoni i la cultura local com a recursos didàctics dels quals es puga aprendre hui dia. Està situat en una antiga escola unitària de Pusol, una pedania propera a Elx. 

 

Compta amb més de 90.000 objectes del segle XIX i principis del XX, la majoria d'ells donacions, que mostren com era la vida en un passat no llunyà a Elx i el seu privilegiat entorn. El visitant pot veure des d'antigues tendes amb tot tipus de productes fins a un bar per dins o descobrir les revistes que llegien i els jocs amb els quals s'entretenien els seus avis i besavis. 

 

Amb el pas dels anys, aquest projecte s'ha anat ampliant gradualment. El complex actual consta de grans sales d'exposició i de tallers de restauració, a més d'arxiu i biblioteca així com de jardí i hort propi, tot articulat al voltant de l'escola que va donar inici al projecte. Agricultura, folklore, comerç, indústria i tradicions de la zona es donen la mà en el Centre de Cultura Tradicional Museu Escolar de Pusol.

 

L'any 2009 la UNESCO va reconéixer el seu gran valor i el va incloure en el Registre de Pràctiques Exemplars que forma part del Comité per a la Salvaguarda del Patrimoni Immaterial. Aquest reconeixement es va sumar als del Palmerar i El Misteri, convertint a la ciutat d'Elx en l'única espanyola amb tres Patrimonis de la Humanitat en el seu haver. 

 

A més, tenim una bona notícia. Com tots els anys parells, El Misteri torna a representar-se a la tardor. Les representacions seran el 26 d'octubre a les 22 hores, el 27 d'octubre a les 22 hores i l'1 de novembre a les 10 i 17 hores. No et perdes aquesta oportunitat única.

Altres dades: Elx/Elche

Valora i compartix