Marató dels Dements, una prova solament apta per a professionals del trail running

Publishing date 11/11/2018

Prepara't per a una de les proves més exigents en el món de les carreres de muntanya: el Marató dels Dements d'Eslida. 42 quilòmetres i un desnivell de més de 3.000 metres fan que aquest esdeveniment solament siga assequible per a corredors professionals.
Marató dels Dements, una prova solament apta per a professionals del trail running

La Marató dels Dements és un dels esdeveniments esportius més esperats de l'any en la Plana Baixa. Inclou tres proves que se celebraran els dies 17 i 18 de novembre: La Marató dels Dements, La Mitja dels Dements d'Eslida i La Mitja dels Dements d'Ain. Es tracta de carreres de muntanyes que tenen lloc pels camins i senderes del Parc Natural de la Serra d’Espadà i que busquen promocionar el turisme en aquesta zona amb valors responsables amb l'entorn.

La V Marató dels Dements és una de les proves de trail running més complicades per la seua gran duresa. Compta amb una distància de 42,5 quilòmetres amb un desnivell positiu i negatiu de 3.808 metres. Açò vol dir que és imprescindible tindre un alt grau de preparació esportiva prèvia per a poder participar. L'eixida es localitza a Eslida però discorre també per Aín i Azuébar.

A més d'aquesta prova, solament apta per als més intrèpids, es desenvoluparan altres dos complementàries eixe cap de setmana. El dissabte 17 serà el torn de la Mitja dels Dements d’Eslida, amb 21,2 km i 1.925 m de desnivell positiu i negatiu. El diumenge 18 de novembre li toca a la Mitja dels Dements d’Aín, amb 23 kms i 2.007 m de desnivell. 

A Eslida hi ha un entorn únic. Les seues característiques geogràfiques la converteixen en un racó molt adequat per als amants dels passejos en la naturalesa durant tot l'any. És aquesta la millor manera de conéixer les fonts i coves que poblen el municipi, en el qual predominen els boscos de pi i sureres juntament amb els horts d'oliveres i ametlers. 


Fotos: Andrés Nuñez - Last Race Studio

Altres dades: Eslida

Valora i compartix