Art als murs de Fanzara i Torreblanca

Publishing date 11/12/2017

Sabies que hi ha dos municipis a Castelló on l'art es desprén dels murs?
Art als murs de Fanzara i Torreblanca

L'art urbà ha arribat a Fanzara i Torreblanca i els seus carrers s'han omplit de grafits de colors. A tots dos municipis, els carrers fan de galeries i els llenços són grafits plasmats en façanes.

 

És tot un espectacle poder passejar pels carrers i admirar aquests museus urbans a l'aire lliure. Artistes contemporanis s'han unit per a convertir els murs de Fanzara i Torreblanca en autèntiques obres d'art.

 

A Fanzara, s'ha creat l'Associació MIAU (el Museu Inacabat d'Art Urbà), un projecte de museu a l'aire lliure que té l’objectiu de promoure l'art, les activitats culturals, el pensament crític i l'art vinculat al medi ambient i al medi rural. Després de més de tres anys, Fanzara s'ha convertit en tot un referent de l'art urbà internacional. Tant veïns com visitants poden demanar un plànol amb tots els murals pintats per tal de no perdre-se’n cap.

 

Noms molt coneguts del street art espanyol com Hombrelópez, Escif, Thiago Goms o Julieya Xlf van deixar la seua signatura a les façanes de Fanzara. D’ací a poc de temps, els artistes valencians PichiAvo tindran només quinze dies per a fer una obra d'art de 600 metres quadrats inspirada en les Falles i en les escultures grecoromanes. Aquesta obra té l’objectiu de cridar l'atenció sobre el potencial de la Ciutat Fallera i dels seus artistes, amb la finalitat que els valencians i turistes descobrisquen aquest districte cultural únic al món.

 

A Torreblanca, fa any i mig que es va iniciar el certamen Cítric, que ja té set intervencions, totes col·laboratives, en diferents murs del centre urbà del municipi, amb artistes tan coneguts com Spok i San, que van deixar la seua empremta als murs. Cítric fomenta el neomuralisme a través de la col·laboració de dos artistes diferents del panorama nacional, que combinen les seues idees i estils per a crear un mural que uneix les inquietuds de tots dos.

 

Els veïns de Torreblanca poden cedir un mur o un espai exterior de sa casa per a aquesta finalitat, i deixar que es convertisca en tota una obra d'art. D'aquesta manera, el municipi s'està omplint de color i vida, ja que molts visitants s'acosten a Torreblanca per curiositat, per a descobrir-ne les obres d'art urbà.

 

Ara, els veïns de tots dos municipis s'han convertit en els guies turístics d'aquest museu que crida l'atenció de gent de tot el món, ja que coneixen els artistes i els han vist treballar durant dies per a crear aquestes obres d'art urbanes.

Altres dades: Fanzara

Valora i compartix