Forcall es convertirà en la ciutat romana de Lesera

Publishing date 15/06/2017

Recreació del món iber i romà, foment del coneixement de la cultura romana i difusió de la ciutat de Lesera i mercat. Tot açò i molt més és el que es podrà veure en la desena edició de la Fira Ibero-Romana els dies 24 i 25 de juny.
Forcall es convertirà en la ciutat romana de Lesera

Fa més de 2.000 anys, Lesera va ser una ciutat ibero-romana important a Forcall (Castelló). Actualment, el jaciment arqueològic en el qual es va descobrir la ciutat és considerat com un dels més importants de la província de Castelló, per ser l'únic nucli urbà d'eixa època conegut fins a hui entre les ciutats romanes de Saguntum (Sagunt) i Dertosa (Tortosa). Després de segles d'oblit, els veïns i veïnes de Forcall volen recordar el que va ser esta ciutat en la X FiraIbero-Romana i, compromesos amb la seua història, cultura i tradicions, la rescaten del passat i la fan ressorgir. Què podràs veure durant estos dies? La plaça del poble es convertix en fòrum romà i s'omple de parades de mercat, de gent, de música, d'activitats per a xiquets i grans, de cultura i de personatges fantàstics i mitològics d'aquella època daurada.

Forcall és un municipi de la comarca d’Els Ports que deu el seu nom a la forma de forca que fan els rius Caldés, Cantavella i Morella, que s'ajunten donant lloc al naixement del riu Bergantes. El poble es troba situat en una vall envoltada de quatre moles de gran riquesa paisatgística i faunística.

Any rere any s'implica tot un poble en esta festa, et convidem a participar.

Altres dades: Forcall

Valora i compartix