Visita a les coves de Sant Josep, a la Vall d'Uixó

Publishing date 11/12/2017

T'imagines recórrer un riu subterrani que passa per coves? No cal que li pegues més voltes: aquest lloc existeix i es troba a la Comunitat Valenciana, concretament a la Vall d'Uixó, a Castelló.
Visita a les coves de Sant Josep, a la Vall d'Uixó

Per a poder conéixer aquest curiós racó, has de pujar a una barqueta i deixar-te guiar per les aigües del riu subterrani navegable més llarg d’Europa. Però l'aventura no acaba ací, ja que al llarg del recorregut podràs deixar-te hipnotitzar per les formes capritxoses de la paret de roca, veure estalagmites i estalactites i sentir-te dins d'un submón, on la banda sonora és el soroll de les gotes d'aigua en caure al riu.

 

El recorregut total dura uns 45 minuts: uns 2 km de la cova es recorren en barca, mentre que hi ha una part, d'uns 300 metres, que es fa caminant. Aquestes són les zones més interessants:

 

Sala de les Rates Penades: té una gran volta on trobaven refugi les rates penades en temps passat.

Llac de Diana: un toll d'uns 5 metres de profunditat on es pot veure una curiosa molsa que creix a la cova.

Llac Blau: tal com suggereix el nom, està format per aigua de color blau intens.

Galeria dels Sifons: un túnel artificial on viuen uns crustacis que semblen teletransportar-nos a la prehistòria.

Galeria Seca: on es pot veure la Cascada de la Flor, una de les figures de roca més emblemàtiques del lloc.

 

L’excursió a les coves de Sant Josep és perfecta per a fer en un dia i agrada a adults i menuts. A l'eixida, podràs dinar en un dels restaurants i bars dels voltants o bé aprofitar la zona de pícnic per a gaudir d'un dinar en família.

 

Informació útil:

Fa fred a la cova? La temperatura de les coves de Sant Josep es manté al voltant d'uns 20°, tant a l'hivern com a l'estiu.

Horaris i preus: les coves de Sant Josep estan tancades el dia de Nadal, l'1 i el 6 de gener. Consulta els horaris d'hivern/estiu i les tarifes de temporada.

Adreça: Paratge de Coves de Sant Josep, la Vall d´Uixó, Castelló.

Altres dades: La Vall d´Uixó

Valora i compartix