Llíria vol ser Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO

Publishing date 20/01/2019

Des que en 1819 el franciscà Fra Antonio Albarrasí fundara la Banda Primitiva, la banda de música civil més antiga de tota Espanya, la destinació de la ciutat de Llíria sempre ha anat lligada a la música. Els habitants d'aquesta població valenciana de 23.000 habitants, respiren i viuen música en totes les seues formes i disciplines: des de la Coral Polifònica a la Banda Juvenil, passant per la Jove Orquestra i la seua ja mítica Banda Primitiva.
Llíria vol ser Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO

Amb el suport i recolzament de totes les institucions valencianes, l'Ajuntament de Llíria va donar a conéixer recentment la seua candidatura a Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO reafirmant el seu gran patrimoni musical i educatiu en aquest camp, amb projecció internacional i amb capacitat per a generar excel·lents professionals, societats i esdeveniments musicals.

 

Amb aquesta iniciativa, la capital del Camp de Túria aspira a convertir-se, "pels seus mèrits històrics, culturals, socials i musicals", en Ciutat Creativa de la Unesco. De moment, només la ciutat alacantina de Dénia ha aconseguit colar-se en el selecte grup de Ciutats Creatives en la categoria de Gastronomia. 

 

Una gran fita que situaria a Llíria entre les poques ciutats, a nivell mundial, a aconseguir-ho. Només 21, entre els 5 continents, posseeixen aquest títol. Un nomenament important i singular que compta amb el suport de tota la Comunitat Valenciana. Fins al moment, l'única representant espanyola amb aquest reconeixement és Sevilla. Creuem els dits perquè Llíria siga la següent a fer-ho! 

 

Llíria turística

Els atractius turístics de Llíria són molts i per a tots els gustos i butxaques. N'hi ha prou amb recórrer el seu centre històric començant pel Temple Oracular i les Termes romanes de Mura, els Banys àrabs, la muralla medieval, l'església de la Sang i el Museu Arqueològic de Llíria, per a acabar visitant el palau de Ca la Vila i tancar la ruta admirant la impressionant façana de l'església de l'Assumpció.

Altres dades: Llíria

Valora i compartix