Exposició "Five countries, one vision - Cinco países una visión" Manises 2019

Manises albergarà una exposició única amb obres en reflex metàl·lic d'artistes de 5 països.
Exposició "Five countries, one vision - Cinco países una visión" Manises 2019
Descripció
 • Actividades culturales
 • Dates::
  • Starts: 12/07/2019
  • Ends: 09/08/2019
Direcció
 • c/ Major, 91
 • Ciutat: Manises
 • Telèfons:
  • 961534310

Manises acollirà aquesta extraordinària exposició de reflex metàl·lic contemporani, que mostrarà aquesta tècnica mil·lenària, de la mà de 6 artistes que vénen de 5 països: Iran, Itàlia, Regne Unit, Austràlia i Espanya.

El viatge del reflex metàl·lic va començar fa 13 segles en el cor del món islàmic, des de Mesopotàmia, Egipte, Síria i Pèrsia.
La innovació de la tècnica del reflex metàl·lic va seguir l'expansió del món àrab a través del Magrib, arribant a Espanya i, més tard, a Itàlia. Des d'Espanya i Itàlia, però ja en la segona meitat del s.XIX, es va expandir primer a Anglaterra i després a la resta d'Europa.

Aquesta exposició és una oportunitat per a mostrar-nos una visió actual d'aquesta tècnica ancestral de les mans dels següents ceramistes:
-Abbas Akbari (*Kashan, Iran)
-Arturo Mora Benavent (Manises, Espanya)
-Giampetro Rampini (Gubbio, Itàlia)
-Grazioni Pericoli (Gualdo Tadino, Itàlia)
-Jonathan Chiswell Jones (Hankham, Regne Unit).
-John Kuczwall (Wollongon, Austràlia).

I un convidat especial, Joan Carrillo (Catalunya, Espanya).

El prestigi dels ceramistas participants farà que Manises es convertisca en centre neuràlgic per a ceramistas i amants de la ceràmica.

A més, coincidint amb aquest acte, el 13 de juliol, a les 11:30h, tots els ceramistas i participants en l'exposició estan convidats a assistir a dues conferències en la "Casa de la Cultura" de Manises:

'El col·leccionisme de les ceràmiques nassarites i la ceràmica de reflex metàl·lic a Manises', a càrrec de Mariam Rosser Owen, curadora d'Orient Mitjà, del Departament d'Àsia, del museu Victoria and Albert Museum de Londres, responsable d'art del món àrab.
'Excavacions arqueològiques a Manises', a càrrec de Jaume Coll Conesa, director del Museu Nacional de Ceràmica i Arts Suntuarias, González Martí.

Més informació:

Casa de Cultura de Manises

c/ Major, 91

Informació elaborada per :

This office does not assume responsibility for sudden changes or variations of the events published on this site.

Valora i compartix