El Sexenni de Morella, un ritual únic en el món

Publishing date 30/07/2018

Cada sis anys durant el mes d'agost, Morella es converteix en l'escenari d'una cerimònia singular i inigualable, el Sexenni. Una festa amb 345 anys d'història repleta de solemnitat, tradició i elements únics que la converteixen en un esdeveniment extraordinari que cal viure en primera persona. No deixes que t'ho conten!
El Sexenni de Morella, un ritual únic en el món

Se celebra en honor a la Verge de Vallivana en senyal d'agraïment després de alliberar-se d'una terrible plaga de pesta. En 1673 les autoritats van jurar un vot a la verge que consistia en el compromís d'organitzar un novenari de sis en sis anys en el seu honor. Durant el Sexenni, Morella es converteix en un museu viu, ple de bellesa, art i història.


El Sexenni és impressionant cadascun dels seus dies. Arranca amb la Rogació, l'arribada de la Verge de Vallivana a Morella. A partir d'aquest moment transcorre el Novenari, nou dies espectaculars d'artesania, ball, música, color i molta devoció. Cadascun dels dies desfila un gremi, una processó on concorren diverses tradicions culturals. Cadascun amb la seua dansa i elements distintius. Sense dubte, un dels grans atractius que no podràs oblidar. 


Morella té innombrables raons per a ser visitada. Passejar pel seu centre urbà és traslladar-se a l'època Medieval. El seu privilegiat enclavament, els seus màgics racons i el seu ric patrimoni arquitectònic i cultural són alguns dels motius que l'han fet mereixedora de la declaració de Conjunt Històric Artístic. 

 

Altres dades: Morella

Valora i compartix