Coneixent l'Art Rupestre Llevantí en el Caroig

Publishing date 30/09/2018

Amb motiu de la celebració del XX aniversari de la declaració de l'Art Rupestre Llevantí com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, una exposició itinerant recorrerà diverses localitats valencianes fins al 14 d'octubre.
Coneixent l'Art Rupestre Llevantí en el Caroig

Fa ja dos dècades que el conegut com a Art Rupestre Llevantí o Art d'Arc Mediterrani va ser reconegut com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO a causa del seu alt valor històric i artístic. Per a celebrar eixe aniversari s'ha creat l'exposició itinerant Art Rupestre Llevantí en el Caroig

 

Aquesta mostra està recorrent diversos pobles que formen part de la comarca de La Canal de Navarrés des del passat mes d'agost. Després de passar per Estubeny, Anna, Chella, Quesa i Bolbaite, els dies 5, 6 i 7 d'octubre aterra en la Casa de la Cultura de Navarrés. L'obertura de l'exposició es realitzarà el divendres a les 19 hores i hi haurà un taller de pintura infantil per a xiquets i xiquetes. El dissabte i el diumenge es podrà visitar en horari d'11 a 13:30 hores i de 16:30 a 19:30 hores. L'última oportunitat de gaudir de l'exposició Art Rupestre Llevantí en el Caroig serà en el Museu Municipal de Millares els dies 12, 13 i 14 d'octubre. 

 

En el Massís del Caroig es troben fins a 30 jaciments arqueològics en els quals es conserven pintures rupestres en molt bon estat de fa més de 7000 anys. La naturalesa i les formes humanes protagonitzen les escenes, pintades amb gran precisió amb pigments naturals. Alguns dels llocs en els que millor es resguarden són l'Abric del Barranc del Bosquet o el Barranc de la Cova de les Alcusses, tots dos a Moixent.

Altres dades: Navarrés

Valora i compartix