Castelló dóna el tret d’eixida a la Magdalena!

Publishing date 25/02/2013

El dissabte, dia 2 de març Castelló dóna el tret d’eixida a una de les seues festes internacionals més esperades de l’any, la Magdalena. Concerts, espectacles pirotècnics, companyies d’animació, agrupacions musicals internacionals, gaiates i colles, envaeixen el carrer i, l’alegria i la llum s’apoderen de Castelló fins al pròxim dia 10 de març. Una setmana de festa i diversió que no has de deixar escapar!
Castelló dóna el tret d’eixida a la Magdalena!


Les Festes de la Magdalena 2013 començaran dissabte que ve 2 de març i després d'una setmana de multitud d'actes i celebracions per a tots els gustos i edats, conclouran el 10 de març. Així, doncs, et convidem a que aquest cap de setmana t'involucres en l'inici d'una de les festes més internacionals de Castelló. Vine i comença a gaudir d'aquesta celebració que no deixarà indiferent a ningú!

Castelló donarà el dissabte el tret d'eixida a les seues festes disparant carcasses commemoratives. El nombre de carcasses disparades equival al nombre d'anys que es porta celebrant aquesta singular festa, seguides d'una mascletà a càrrec de la pirotècnia Gironina de Pedralba. Aquest mateix dia a les 16:00 es du a terme el pregó, on es ressalta la mitologia, història, costums i folklore de Castelló. Té una duració de 4 hores i recorre la part centre-nord de la ciutat. El més destacable d'aquesta desfilada és quan el pregoner canta els versos creats per Bernat Artolà davant de la tribuna d'autoritats, en aquest moment ja es pot dir que la festa està servida. A la nit t'invitem a les revetles populars que harmonitzaran els carrers castellonencs i a les 23 hores es dispararà el primer castell de la Magdalena, a càrrec de la pirotècnia Zaragozana.

El diumenge és la famosa Romeria de les Canyes, l'acte principal de les festes de la Magdalena, que commemora la fundació de la ciutat amb un multitudinari pelegrinatge fins a l'ermitori que dóna nom a les festes. A les set del matí, la plaça Major congregarà a centenars de persones que arreplegaran la canya amb què recórrer els set quilòmetres que separen la ciutat de l'ermitori. En acabar, se celebrarà la Desfilada de les Gaiates, que partirà del carrer de Sant Roc. A la nit t'invitem a la X Mostra de música local que tindrà lloc en el Recinte de Concerts.

Vine i coneix la Magdalena, una festa que t'enlluernarà!

 

Més informació: la Magdalena

Altres dades: Castelló de la Plana

Valora i compartix