A Novelda, seguint les empremtes de Jorge Juan

Publishing date 14/10/2013

Jorge Juan (Novelda, 1713) va ser una figura imprescindible en els regnats dels primers Borbó. Una ruta guiada i escenificada mostra la grandesa d'un personatge avançat al seu temps, quan es compleixen tres segles del seu naixement. El dissabte 19 d'octubre tens l'oportunitat de conéixer la vida d'aquest gran home que va destacar com a marí, espia, matemàtic i científic.

A Novelda, seguint les empremtes de Jorge Juan

Quan pensem en Jorge Juan i Santacilia ens podem decantar per admirar el savi espanyol, com era conegut a Europa, o el militar intrèpid que va recórrer el món i, fins i tot, el Cavaller de l'Ordre de Malta. Va ser un home capaç de revelar secrets importants de l'enemic i també un cavaller que va saber enaltir les armes i les lletres del seu rei. El pròxim 19 d'octubre podem seguir els seus passos per Novelda, la ciutat on va nàixer un 5 de gener de 1713, gràcies a una ruta guiada de quatre hores de duració que comença en la seua casa natalícia en la finca coneguda com el Fondonet.

L'itinerari recorre també dues exposicions: El llegat de Jorge Juan i el viatge de Jorge Juan a la Casa Museu Modernista, així com l'església de Sant Pere, la Plaça Vella i el Casino.

Altres dades: Novelda

Valora i compartix