Juga amb el foc en La Cordà de Paterna

Publishing date 28/07/2017

Pólvora i foc en una dansa que ha merescut ser declarada Festa d'Interés Turístic Nacional. La Cordà de Paterna (València) és molt més que tirar coets. Si busques viure experiències de les que et posen el cor a ballar, has de vindre l'últim diumenge d'agost.
Juga amb el foc en La Cordà de Paterna

La Cordàde Paterna és una singular Festa d'Interés Turístic Nacional relacionada amb la pólvora i el foc. I és que amb més d'un segle d'història, la Cordà no és només tirar coets, és una forma de sentir i viure la festa a més d'una defensa dels valors que van transmetre els avantpassats de Paterna.

Paterna en festes és sinònim d'activitats entorn del foc: castells de focs artificials i mascletaes, cercaviles de coets, la Setmana Cultural del Foc, la tradicional peça o bouet… Tots conduixen a la culminació de la festa: La Cordà. Serà l'últim diumenge d'agost i milers de persones acudiran desitjoses de presenciar un esdeveniment únic en el món per la seua magnitud i espectacularitat.

La tècnica desenvolupada per tiradors i tiradores, apresa durant generacions resulta essencial per a aconseguir un espectacle amb ritme, que l'home mantinga un equilibri graduat i domine el foc amb la seua habilitat. “Coetòdrom”, no oblides este nom. És el recinte on la màgia ocorre. En poc més de 20 minuts unes 350 persones dispararan més de 70.000 coets i faran possible un espectacle col·lectiu de foc, fum, llums i soroll difícil dedescriure.
 

Aprofita la teua visita a Paterna, coberta en gran part per terres de cultiu i que et brinda la possibilitat de gaudir de la tranquil·litat i les tradicions d'una forma de vida senzilla. L'emblema de Paterna és la Torre però també has de fer una ullada a les coves, els seus espais culturals i el Museu de la Ceràmica, entre d’altres.

Altres dades: Paterna

Valora i compartix